GÜNDEME BAKIŞ – (Kulis Haber) CHP İzmir’de şubat ayında yapılması planlanan il kongresi öncesi “kimin il başkan adayı” olacağı tartışması başladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, göreve devam etmek isterken, son genel seçimlerde milletvekili adayı olan Devrim Barış Çelik de il başkanlığı için çalışmalara başladı.

SOYER’LE UYUMLU ÇALIŞACAK BİR İSİM…
Birçok milletvekili, ilçe ve belediye başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le uyumlu çalışacak bir isimin il başkanı olması gerektiği noktasında görüş belirtirken, kulislerde Soyer’in Deniz Yücel dışında başka bir isimle yola devam edilmesi yönünde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na görüş bildirdiği ifade ediliyor.

YÜCEL DEVAM ETSİN DİYENLER…
İzmir’de bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da Yücel’in başarılı bir seçim dönemi geçirdiği ve Soyer’le uyumlu çalıştığını belirterek Yücel’in yola devam etmesi gerektiğini savunuyor.

SADECE ANKARA’DA
Partililer, Kılıçdaroğlu’nun şimdiye kadar sadece Ankara’daki il kongresi sürecine karıştığı ve bir isim işaret ettiğine dikkat çekiyor.

BU SEFER…
Gündeme Bakış’ın genel merkeze yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki il kongreleri öncesi isim işaret edecek. geçtiğimiz hafta İzmir’e gelen Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın bazı partililere, “Genel başkanın bir isim işaret etmesini bekliyoruz” dediği belirtildi.

KAFASINDAKİ İSİM…
Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden belediye başkanlarına CHP liderinin, “Deniz Yücel genç ve başarılı bir il başkanı” dediği ifade ediliyor. Partililer bu sözleri, “Genel başkanın aklındaki isim Yücel” şeklinde yorumluyor. Bazı partililer ise, “Genel başkanının bu sözleri Deniz Yücel’le devam edilecek anlamına gelmez” şeklinde değerlendiriyor.

SOYER’İN TUTUMU ÖNEMLİ
Kulislerde, Soyer’in il kongresi öncesi Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin önemine dikkat çekiliyor. Partide, “Genel başkan şimdiye kadar Aziz Kocaoğlu’nun önerdiği hiçbir isme karşı çıkmadı. Bu açıdan bakıldığında Soyer’in önereceği isme genel başkan karşı çıkmayacak ve onu işaret edecektir” yorumları yapılıyor.