GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz Nisan ayında koronavirüs vaka sayısında pik noktaya ulaşan İzmir’de, hasta sayısı Mayıs ve Haziran ayında hızla düştü. Ancak Ağustos ayıyla birlikte vaka sayısında artış kaydedilmeye başlandı. İzmir Tabip Odası kentte günlük vaka sayının 400-450 arasında olduğu açıkladı.

EN ÇOK OLAN İLÇELER…
Türkiye’nin üçüncü büyük ili olan İzmir’de nüfus sayısı fazla olan metropol ilçeleri Buca, Karabağlar, Konak ve Bornova’da vaka sayılarında artış diğer ilçeleri solladı. Bu ilçelere 100 bin nüfuslu Kemalpaşa da eklendi.

MEMLEKETİNE GİDEN VİRÜSLE DÖNDÜ
Özellikle Erzurum kökenlilerin yaşadığı Kemalpaşa’da, yaz tatilinin de etkisiyle vatandaşlar memleketlerine adeta akın etti. Kimi düğüne kimi cenazeye katıldı. Kimi ise akrabalarını ziyaret etti. Erzurum ve diğer illerden dönen vatandaşlar virüsün Kemalpaşa’ya gelmesine neden oldu. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre Kemalpaşa Delvet Hastanesi’nde çok sayıda vatandaş virüs tedavisi görüyor. Önceki gün de virüse bağlı nedenlerle iki kişi hayata veda etti.

DİKKATLİ OLALIM ÇAĞRISI
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, dış illerden gelen vatandaşlarla birlikte ilçedeki vaka sayısının arttığını belirterek, “Hemşerilerimiz döndüklerinde bazılarında virüs tespit edildi. İlçemizde vaka sayısı arttı. Kesin rakamı bizimle paylaşan yok. Herkesin çok dikkatli olmasını ve kurallara harfiyen uymasını istiyorum” dedi.