GÜNDEME BAKIŞ - Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi Başkan Rıdvan Karakayalı idaresinde gerçekleştirildi. Meclis gündeminde Kuzey İmar Planları ve kentsel dönüşüm konuları masaya yatırıldı. AK Parti Meclis Üyesi Okan Bildirici, Kuzey İmar Planları hakkında konuşarak, “Şu an Kuzey İmar Planımız kadastro müdürlüğünde incelenmek üzere ama belediyemiz bunun takibini yapıyor mu? Tapularımız ne zaman dağılır, kadastro müdürlüğünün desteğe ihtiyacı var mı?” diye sordu.  

TÜRKMEN, “EN KISA SÜREDE TAPULAR TESLİM EDİLECEK” 
CHP Meclis Üyesi Mehmet Türkmen ise, “Harita mühendisi bütün köşeleri belirledi. Kaymakam beyi ziyaret ettiğimizde, kadastrodaki arkadaşları görevlendirdi. En kısa sürede işlemlerin bitmesiyle ilgili. Herhangi bir işlem kalmadı. Harita mühendisi 1 haftadan beri sahada çalışmalarını neticelendirdi. Kontrol şu anda kadastro mühendisliğinde, kaymakam bey de zaten talimat vermişti. En kısa sürede tapular kesilecek. Bizle ilgili kısım bitti" dedi. 

Başkan Rıdvan Karakayalı, “Hızlandırılması için ben kaymakam beye söyledim. ‘Artık bizden çıktı, Top sizde’ dedim, sağolsun o da çağırdı ve gerekli hızlandırmayı yaptı. İnşallah kısa sürede olur” açıklamasında bulundu.  

YAŞAR,: “EMSAL ARTIŞI OLACAK MI” 
AK Partili Meclis Üyesi Metin Yaşar, “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilimizde bir ziyareti olmuştu ve benim de çok hoşuma giden bir söylemi oldu. Emsali artıracağına dair söz verdi. Bizim Kemalpaşa Belediyemiz hazır bu kuzey imarı da konuşurken, Kemalpaşa’da emsal artışıyla ilgili bir çalışmanız var mı” diye sordu.  

EMSAL BAYRAKLI'YA
Başkan Karakayalı ise, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun emsal artışı açıklamasının Bayraklı bölgesini kapsadığını belirterek,  Mehmet Türkmen’e, Kemalpaşa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin meclise bilgi vermesini istedi. Mehmet Türkmen ise, “Geçen hafta Anakara’da bizim planlarımızı yapan şirketle görüştük. Hazırlandı, dönüşümle ilgili 1.8 emsal kararlaştırıldı. Bütün donatılar ona göre hazırlandı. Bakanlığa verilecek. Hiçbir sıkıntımız kalmadı, 1-2 dernek ve vatandaş var, onlara sunduk, Bakanlığa vereceğiz, bir sıkıntımız yok. K alanları olarak Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile çalışma yapıldı. Bunlar tespit edildi, bizde riskli bina çok yoktu, olanlar neticesinde çalışmalar yapıldı” dedi.

 Başkan Karakayalı, bir sonraki oturumda meclise kentsel dönüşüm alanında sunum yapılacağını belirtti.