GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu Başkanı Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.  

FAALİYET RAPORU KES, KOPYALA, YAPIŞTIR
Faaliyet raporuyla ilgili eleştirilerde bulunan Kemalpaşa Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yaşar Kırkpınar, “Faaliyet raporunda kes, kopyala yapıştır olduğunu görüyoruz.  Görselle daha çok yer verilmiş. Vizyondan uzak fotoğraflarla karışıyoruz. İmar, eğitim, altyapı, trafik kentsel gibi öncelik taşıyan projeleri olmadığını görüyoruz. Bakıldığında birçok projenin Büyükşehir’in tarafından yapıldığını görüyoruz. Sözleşmeli personellerin 5 yıllık olduğunu görüyoruz. 0- 5 yılı aşan bir tane personel görüyoruz. Görev değişiklikleriyle işçiler görevlerine son verildi. Haklı olarak dava açtılar ve kazandılar. Dolayısıyla belediye zarara uğradı. Belediyelerde siyasi kadrolaşma görüşüyoruz, bu doğru değil. Herkes için söylüyoruz bunu” dedi.  

AK PARTİ FAALİYET RAPORUNA ‘HAYIR’ DEDİ
Kırkpınar konuşmasına şu şekilde devam etti:
“110 civarında taşıtımız var. günlük yakıt tüketimi nedir? Önümüzdeki süreçte Kemalpaşa’mıza sunacağınız bir makro projeniz var mı? İstanbul sözleşmesi, kadın hakları sık sık gündeme geldi. Yaklaşık 560 personel var. 108’i kadın, 459’u erkek. Halkçı, toplumsal eşitlikçi bir belediyeden doğru olan oran bu mu?  Kemalpaşa’nın vizyonuna yakışmayan bir faaliyet raporu var, biz hayır kullanacağız.”  

FAİZ HARAM YA!
Eleştirilere yanıt veren Başkan Karakayalı, bir önceki yönetimi topa tuttu. Başkan Karakayalı, “2014-2019 yılı arasında ramazan ayında 300 kişiyi çıkarmadınız mı? Niye konuşmuyorsunuz. 14-19 arasında kaç tane bayan çalışıyordu? Kadınlar için ne yaptınız? Pamukkale’ye götürdünüz 150 TL karşılığında… 375 bin TL’sini ben ödedim. 14-19 arasında engellilerle ilgili kadınlarla ilgi bir tane şey söyleyin… Dünya pandemi ile boğuşuyor. 96 milyon borç… 11 milyarlık, seçimlerden 4 önce döşediğiniz taşların parasını ödüyorum. Hiçbir işe yaramayan 24 milyarlık Torbalı yolu üzerindeki Kongre merkezinin parasını ödemeye başlayacağız. 14 yıl İller Bankası’na ödeme yapacağız. 12 milyar ana para, 14 milyarı faiz. Faiz haram ya!” dedi.  

BİZDE ÇARPMA ÇIRPMA YOK
Karakayalı, “Bizde çalma, çırpma, haram, yeme yoktur. İlk göreve geldiğimizde 3 ayda 22 ton yakıt tasarrufu yaptık. Kemalpaşa’da proje var mı, yok mu? Bağyurdu futbol sahasını bitirdik. Ören futbol ve düğün salonu 3,5 milyonluk maal ettik. Pazar yeri üzerinde yer için ihaleye çıktık. İki firma telif verdi. Önümüzdeki günlerde tekrar verip vermeyeceğimize bakacağız. Ben insana yatırım yapmak istiyorum. Elbette ki yoldaki dubaları göstereceğim. Faaliyet değil mi bu?  Üniversite kararını beraber aldık. Pandemi oldu, daha okullar açılmadı. Ulucak’taki binayı bitirmek üzereyiz. Pandemi biter bitmez, ondan sonra Kongre merkezine geleceğiz” dedi.

MEYVE TESİSİNE ANKARA OLUMSUZ YANTI VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen Meyve kurutma ve işleme tesisi için Ankara’da olumsuz yanıt geldiğini kaydeden Karakayalı, “Meyve işleme fabrikası… Neye zararı var arkadaşlar. Ankara’da alternatif alan var diyorlar. Bize yardımcı olun. 32,5 dönümlük yer. Birlikte uğraşıp ihale yapalım. Çiftçimizi hep birlikte yapacağız. Sizden yardım istiyorum. Her yere yakın, orası en ideal yer orası. Bunu Büyükşehir ile yapacağız” diye konuştu.  

SABAHLARA KADAR UYUYAMIYORUM
Başkan Karakayalı, diğer eleştirilere de şu şekilde yanıt verdi:
“Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçe belediyeler müdürlük oldu. Bizim hiçbir yetkimiz kalmadı. Bir imar 11 yıldan beri uğraşıyoruz. Yeni askıya çıktı. 14’te mevcut belediye başkanımıza devrettim, o da beceremedi. Şimdi becerdik. İmar çok farklı bir şey. Şuan Ulucak’ta yatırım yapıyoruz. Amaç hizmet değil mi, o yapmış bu yapmış ne önemli var. Bu memlekete bir çivi çakana Allah razı olsun. Büro memurları içinde kadınlar daha çok. Kadınları sahada çalıştıramıyoruz.  Kadın arkadaş ağır vasıta ehliyetim var desin, Almasam namerdim. Kadına bizim kadar değer veren bizden başka yoktu. 8 Martta 250 kişi iş sahibi oldu. Dün 40 kişiyi iş sahibi yaptık.  Pandemiden bütün dünya çekiyor. Lütfen bir değerlendirme yaparken bu koşulları göz önünde değerlendirin. Çocuklara 1500 tane tablet dağıttım. Benim öğretmenim, çocuklara benim kadar değer veremez. 600 kişiye yemek veriyoruz. 20 milyarlık borç ödedik. 2021 yılı sonunda bir tane bile pis suyu derelere akmayacak. Engeller için elimizden geleni yapıyoruz. Alt yol ve Ulucak için eleştiriler geliyor. Alt yoldaki kaldırımlar yapılmadan asfalt dökülmez. Ulucak’taki sıkıntıyı da biliyorum. Sabahlara kadar uyku uyuyamıyorum. Elimizden geldiği kadarıyla, tasarruf ederek vatandaşlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben yaptık değil, biz yaptık diyeceğiz. Buradaki meclis üyeleri tarihe geçecek. Hep beraber yapacağız. En büyük engel de pandemi oldu. İnşallah bundan kurtulup, iyi işler yaparız.”