Üretici Mehmet Ali Akdemir'in kiraz bahçesinde gerçekleştirilen ilk hasat etkinliğinde AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, ilçe idari amirleri ve üreticiler bir araya geldi. Hasatta konuşan Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, "Ürünümüz kalıntısız, kaliteli ve herkes tarafından tanınan bir ürün. Hava koşulları iyi gider ve ürünümüz iyi bir fiyat bulursa emeğimizin karşılığını almış olacağız" dedi.


'İZMİR'DE HER YIL YAKLAŞIK 90 BİN TON KİRAZ ÜRETİLİYOR'

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen ise İzmir'in kiraz üretimi açısından Türkiye de önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Özen, "İzmir, yıllık yaklaşık 90 bin ton ile Türkiye'deki kirazın yüzde 14'ünü üretiyor. Kemalpaşa ilçemiz ise İzmir üretiminde %65'lik bir paya sahip. Günden güne ürün miktarı da artıyor" diye konuştu. Sezonun bereketli olacağını tahmin ettiğini belirten Özen, bu sene kışın geç sona ermesi hasadı geciktirse de geçen yıla göre ürün miktarının yüzde 10-15 artmış durumda olduğunu kaydetti.


'2 MİLYON 200 BİNİN ÜZERİNDE KİRAZ AĞACIMIZ VAR'

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı da "Kemalpaşalı üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Kirazımız eşsiz lezzetiyle ülke sınırları dışına taşan bir üne sahip. 2 milyon 200 binin üzerinde kiraz ağacımız var. Tarımda söz sahibi bir ilçeyiz" dedi. Sarı, tüm kamu teşkilatının üreticinin yanında olduğunu söyledi.Konuşmaların ardından hasada katılan protokol üyeleri, bir yandan da üreticilerle sohbet edip, taleplerini dinledi.

(DHA)