Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Gündeme Bakış’a projelerini anlattı. Karakayalı, “Kemalpaşa iki büyük ekonomik unsuru buluyor. Tarım ve sanayi. Türkiye’de kirazın başkenti Kemalpaşa’dır. Ben kirazcının ürününü nasıl daha fazla satırım ona bakıyorum. O çiftçiye nasıl yardımcı olabilirim onu düşünüyorum. Büyükşehir ile belediyemizin ortak yürüttüğümüz proje, meyve işleme, kurutma, paketleme ve soğuk hava deposunun bulunduğu bir entegre tesis kuracağız. Bu ürünleri yurt içine ve yurt dışına nasıl pazarlayabiliriz ona yoğunlaştık. Bizim öncelikli projelerimizden bir tanesidir. Halilbeyli’de bir de et entegre fabrikası kurmayı planlıyoruz. Kemalpaşa’daki üreticimize önemli bir destek vermiş olacağız” dedi.  

EĞİTİM SEVİYESİNİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR
Karakayalı, Kemalpaşa’nın eğitim seviyesinin diğer ilçelere göre daha düşük olduğunu, bu sorunu çözmek için proje ürettiklerini söyleyerek, “Sosyal statüyü geliştirmek için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. İlçemiz eğitim düzeyi açısından alt sıralarda yer alıyor. Bu sorunu yok etmek için, dershane, kreş, eğitime destek vermek lazım. Ben çocuklarımızı, uluslar arası çocuklarla nasıl entegre ederim, bunun için çabalıyorum. Önceki dönemimde 23 Nisan’da Kemalpaşa’da uluslar arası çocuk şenliği düzenliyordum. 15 ülkeden çocuklar geliyordu. Bunu kaldırmışlar ama yeniden düzenleyeceğim ve ülke sayısını 20’e çıkaracağım. Gençlik merkezleri kuruyorum. Gençleri toplayıp burada yeniden eğitim vermemiz gerekiyor. Kadın dayanışma merkezleri açtık. Burada engelli birimleri yeniden açtık. Sosyal market projesini hayata geçireceğiz.  Bir önceki dönemimde ne varsa tekrar yerine getirip insanlara hizmet etmeye çalışacağım. Bizim hedefimiz budur” dedi.

KREŞ PROJESİNE HEMEN BAŞLAYACAĞIZ
Karakayalı konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Kreş projesine hemen başlayacağız. Şahıslarla ortak olduğumuz bir yer vardı. Bunun için çalıştık ama büyük rakamlara mal olduğu için vazgeçtik. Şimdi 2,5 dönümlük bir yerimiz var fakat onu da Büyükşehir’e devretmişiz. Bu araziyi tahsis edersek oraya yaklaşık 150 kişilik bir kreş açacağız. Kreş sayısını 2 senede 10’a çıkarmamız gerekiyor. 2 sene içerisinde bizim 5 büyük beldemizde büyük köylerden başlamak istiyorum. Bir de kız ve erkek yurdu yapmak istiyoruz.”   

MİLLET BAHÇESİ ÇOK İYİ HİZMET VERİYOR… İSMİNE MECLİS KARAR VERİR
Karakayalı ilçedeki Millet Bahçesi’nin çok iyi şekilde hizmet verdiğinin altını çizerek, “Millet bahçesi projesi bitti. İçerisinde bir Binali Yıldırım Müzesi var, o devam ediyor. Bu bizim ilgili değil, ne olduğunu hiç bilmiyorum. Bizim gölet kenarındaki hizmetlerimiz devam ediyor. Şuanda mükemmel bir şekilde çalıştırıyoruz. Çok da memnunuz. Herkesi de bekliyoruz” dedi.
İsim değişikliği olacak mı?” sorusuna Karakayalı, “İsim konusunda şuanda bir değişiklik yok. Ona meclis karar verecek” cevabını verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM HIZIYLA DEVAM EDECEK
Karakayalı, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Hatta geçtiğimiz günlerden Ankara’dan gelen arkadaşlarla görüştük. Kentsel dönüşümde isteyen vatandaş, müteahhide verir, ister kendi yapar isterse de aynı şekilde oturur… Biz bu şartı koştuk. Projelere üzerinde bazı değişiklikler yapılarak kentsel dönüşüm tam hızıyla devam edecek. Burada kimse de hiçbir şekilde mağdur olmayacak. Vatandaşında isteği doğrultusunda yapılıyor. Zaten dernekleri de var. Sürekli irtibat halindeyiz” dedi.