GÜNDEME BAKIŞ – Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz, geçtiğimiz gün FETÖ elemanlarıyla telefonda görüştüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve Buca Kırıklar Cezaevine gönderilmişti.

GÖREVDEN ALINDI!

İçişleri Bakanlığı, CHP’li Oğuz'u bugün sabah görevden aldı ve yerine Urla Kaymakamı Önder Can'ı atandı. Can, ilk açıklamasını Gündeme Bakış’a yaptı. Can, “Devletimizin verdiği bir görev var. Belediyeye gitmeyi düşünmüyorum. Gerekirse akşamüzeri uğrarım” dedi.

ÖNDER CAN KİMDİR?

1979’da Manisa’nın Kula İlçesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kula’da tamamladıktan sonra 1995 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra askerlik hizmetini uzun dönem Yedek Subay olarak yaptı. Mülki İdare Amirliği mesleğine  91. Dönem Kaymakamlık sınavını kazanarak 2004 yılında Uşak Valiliği Kaymakam Adayı olarak başladı.
 
Adaylık döneminde sırasıyla Eskişehir-Mihalıççık ve Afyonkarahisar-Kızılören Kaymakam Vekilliği görevlerini yaptıktan sonra asaleten Burdur-Çeltikçi Kaymakamlığı, Ardahan-Çıldır Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Denizli-Bozkurt Kaymakamlığı, Van Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra İçişleri Bakanlığının 2017/345 sayılı kararnamesi ile Urla Kaymakamlığı görevine atandı. 20 Eylül tarihinde göreve başlayan Kaymakam Can, evli ve 2 çocuk babası.