Cumhuriyet Gazetesinden Mehmet İnmez'in haberine göre; Konak ilçesinde oturan epilepsi hastası Murat Celayir, 15 Ocak 2001 tarihinde ekmek almak için evden çıktı. Eve geri dönmeyen Celayir için beraber yaşadığı ablası Leyla Nişlioğlu seferber oldu. Güvenlik güçleriyle her yere baktı, ancak hiçbir sonuç alamadı. Kardeşinin fotoğraflarını bastırarak kapı kapı dolaştı. Fuarlarda “kayıp aranıyor” stantları açarak ulaşmaya çalıştı.

Türkiye’nin her yerinden gelen ihbarları değerlendiren abla, Kıbrıs’tan gelen ihbara dahi umutla gitti. Sokaklarda, metruk binalarda ve köprü altlarına gece gündüz giderek kardeşini bulmak için çaba gösterdi. Hatta yüzlerce cesede tek tek baktı. Arayış sırasında 120 bin TL’ye yakın para harcadı. Dedektif gibi iz sürerek kardeşini bulmaya çalışan Nişlioğlu, kayıp çocukların aileleriyle de tanıştı. Kurduğu stantlarda ve kendi kardeşinin yanı sıra diğer kayıp çocukların da fotoğrafını astı. Bu sayede 18 yılda 13 çocuğu gelen ihbarla bularak ailelerine kavuşturdu. Akli dengesi bozuk ve hasta 7 yetişkini de polise ve ailelerine bildirdi.

ZORLA DILENDIRILEN ADAMI KURTARDI
Kardeşinin yaşadığına inanan abla Nişlioğlu en son yakınları tarafından zorla dilen- dirilen 73 yaşındaki hasta bir adamı polise bildirdi. Yapılan operasyonla dilenen adam ve dilendiren akrabası gözaltına alındı. Türkiye’yi karış karış gezerek aramadık yer bırakmayan abla Nişlioğlu, “18 yıldır kardeşimi gece gündüz arıyorum. Gitmediğim ihbar kalmadı. Cesetlere dahi baktım. Yer yarıldı, içine girdi. Canlısını bulamadığım gibi, ölüsünü de bulamadım. Bir gün kapıdan içeri girecek” dedi. Kardeşini ararken kayıp insanları da bulduğunu ifaden eden Nişlioğlu, “Bu sayede 20’ye yakın kayıp insanı bulup ailelerine kavuşturdum. Bir dilendirilen kişiyi kurtardım. Umarım bir gün kardeşime kavuşurum” dedi.