GÜNDEME BAKIŞ – CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları’nda altı yönetim kurulu istifasının ardından ilçe kadın kolları düştü. Buket Fatoş Erol’un yerine Nesrin İnetaş atandı. Kadın Kolları’nda yaşanan bu deprem partinin bir numaralı gündem maddesi oldu.

DANIŞMANI OLDU!
Bu duruma en sert tepkiyi CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım gösterdi. Yıldırım, “Kadın Kolları seçimi yapılıp örgütün iradesiyle yeni bir Kadın Kolları Başkanı seçilinceye kadar Buket Fatoş Erol Karşıyaka örgütünün ve benim Kadın Kolları Başkanımdır. Ayrıca kendisi artık benim danışmanımdır. Sessiz kalmayacağız. Kadın Kolları Genel Başkanına Milletvekillerimize ve Parti Eğitmenlerimize çağrımdır Lütfen Bu hukuksuzluğa müsaade etmeyin. Yoksa Emeğin liyakatin önemli olduğunu anlatamayız” dedi.

O SÖZLER KİME
Yıldırım’ın, sosyal medyada yazdığı “Örgütü; Kamu gücünü kullanarak dizayn etmeye çalışanlar hiç bir zaman uzun vadede iflah olmamışlardır ve olamayacaklardır” sözleriyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı kast ettiği öne sürüldü.

BALCI’YA İSTİFA ÇAĞRISI
Parti eğitmenlerinden Tülay Bayır İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’yı istifaya davet etti. Bayır, “Heyecanını kaybetmiş bir il kadın kolu başkanının, İzmir'e 3 dönemdir verdiği kadın kazanımları ortadadır. 30 ilçede 3 kadın belediye başkanı ve belediye meclis üyeliklerinde yüzde 4 civarında ki kadın temsili Nurşen Balcının başarısının göstergesidir! İzmir gibi bir ilde kadınların çalışmasıyla Türkiye ye örnek olmuş bir kentin Kadın temsilinde bu kadar eksik olması affedilemez, onurlu bir davranışla kenara çekilmenizi bekliyoruz” dedi.