Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Belediyesi Ekim Ayı Meclisi Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. Meclise Cumhuriyet Mahallesi planları damga vurdu. AK Partili Meclis Üyesi Öztürk, İmar Komisyonundan bazı kişilerin Cumhuriyet Mahallesinde dezenformasyon yarattığını iddia etti. 

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: “SOSYAL MEDYADA DEZENFORMASYON YAPILIYOR” 

AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, Cumhuriyet Mahallesi’nde sosyal medya üzerinden yalan ve yanlış bilgi paylaşımı yapılarak etiketleme yöntemiyle İmar Komisyonu Üyeleri ve sürece yönelik kasıtlı dezenformasyon yapıldığını belirtti. Öztürk, “Cumhuriyet Mahallesi planlarının ikinci etabı İmar Komisyonunda oybirliğiyle geçti. Mahallede çok ciddi bilgi kirliliği var, burada iradeden başka herkes konuşuyor. Bizim nasıl bir çalışma yaptığımızla ilgili halk bilgilendirilmediğinden oradaki söz hakkı ve mikrofon bilgi sahibi insanlara verilmediğinden, bizzat biz imar komisyonu üyeleri zan altında kalıyoruz. Burada en azından Karşıyaka Belediyesinin, İmar komisyonun, Planlama biriminin halka giderek yapılmak istenen şeyi anlatması, sosyal medya dezenformasyonunun ortadan kaldırılması hayati önem arz etmektedir. Sosyal medyada yapılan canlı yayınlarla orada kıyım yapıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bizleri etiketliyorlar. Buna nasıl bir çözüm bulacaksanız, oradaki insanlara bunu anlatmanız, bizim üzerimizdeki yükü almanız lazım” dedi.  

TUGAY, “NE YAPARSAK YAPALIM BU ARKADAŞLARA YARANAMIYORUZ” 

2.5 Yıldır vatandaşa doğruları anlattıklarını ancak bazı kişilerin yalanlarla insanları farklı yönlendirdiğini belirten Başkan Tugay, “Aslında biz 2.5 senedir bunu anlatmaya çalışıyoruz. Biz mevcut imar kanuna göre plan yaptıktan sonra olayla ilgili vatandaşların bazı itirazları oldu ve bizler de  itirazlarına karşı yeniden revizyon yaptık ve daha fazla emsal verdik. Bu plan hukuken bozulur diye düşünerekten bölgede  ayrı ayrı çalışmalar yaptık önce 3 alana emsal verdik sonra da 4. Alana… Hem emsal  hem de yükseklik izni verdik. Bu önümüzdeki dönem Büyükşehirde ve mahkemelerde görüşülerek kararın kesinleşip kesinleşmeyeceği belli olacak. Birilerinin sadece iftira, karalama amaçlı ve siyasi rant içeren dedikodudan ibaret, bilgisizce yorumları bizim bu planı yapmamızı kolaylaştırmıyor. Biz ne yaparsak yağalım bu arkadaşlara yaranamıyoruz. Biz sorunu çözmeyi amaçlıyoruz, plan kararları ile ilgili bugüne kadar belediye gelerek bilgi almak isteyen yüzlerce vatandaşa bilgi verdik vermeye de devam edeceğiz. Gerekirse toplantı düzenleyerek bu bilgilenirdeler yapılır. Ama ortamı devamlı yalanla yanlışla girmeye çalışan insanlar işin içinden çıkılamaz duruma getirmesine izin vermeyeceğim. Ben burada görevimi yapmanın peşindeyim.  Siz de AK Partili bir meclis üyesi olarak görevimizi yaptığımızı biliyorsunuz. Bu yalanların boşa çıktığını herkes görecek, provokasyondan yana değiliz. Biz belirgin bir emsal verdik ama karar daha kesinleşmedi süreç devam ediyor. Belediyenin kapısı herkese açık. Ama kargaşa yaratılmış bir ortamda bir şeyleri anlatmak biraz zor oluyor. 

AK PARTİLİ ÖZTÜRK, “BİZİM ARAMIZDAN BİR ARKADAŞ YAPIYOR” 

Yürütülen dezenformasyon sürecinin komisyon içinden yapıldığını aktaran Öztürk, “Biz Cumhuriyet Mahallesinde emsali artırdık, Bayraklı Belediyesi uygulanır olmadığı halde yüzde 10 emsal artışı kararı alıyor ve basında hatta ulusal basında bir algı oluşturuluyor. Bizim AK Parti olarak Cumhuriyet Mahallesiyle alakalı bakışımız en başından beri değişmedi. Sizin basında bunu söylemeniz bile çoğu şeyin önüne geçecek. Biz sıkıntı yaşıyoruz, bu ortalığı karıştıranlar kimlerdir biz de bilmek istiyoruz. Bunun sıkıntısını biz de yaşıyoruz. Sosyal medyada paylaşılan metnin ben bizim aramızdan bir arkadaş tarafından yazıldığına emenim. Benim komisyonda konuştuğum şey ertesi gün yazılıyor. Verdiğimiz emekten neredeyse pişman olacak duruma geliyoruz. Siz bizi yansımakta zorluk çekiyorsunuz. Bunu yapan insanlar kimse biz de kamuoyu da bilmeli” çıkışında bulundu.  

“KİM OLDUKLARINI SİZ DE BİLİYORSUNUZ” 

AK Partili Öztürk’ün kim bu insanlar çıkışına Başkan Tugay’dan kim olduklarını siz de biliyorsunuz yanıtı geldi. Tugay, “Bu insanların kim olduğunu siz de biliyorsunuz. İnsanları yalanla yanlışla kışkırtmak hoş değil. Mağdur olan çok insan var. Bakın burada Mahallenin 3’te 1 ile ilgili 2 plan kararı aldık. Emsaller ve inşaat hakları arttırıldı. Ama büyükşehir süreci, itirazlar, mahkeme süreci var. Bu süreçleri ne kadar hızlı bir şekilde çözersek, kentsel dönüşüme de o kadar hızlı başlarız. Ağız dalaşına harcayacak zamanımız yok. Bizim asla insanımıza karşı başımızı eğdirecek bir kararımız olmamıştır olamaz da. Kimin yalan söylediği ortaya çıkacak. Bu arada AK Partililere ve imar komisyonu üyelerimize şehrin iyiliği için gösterdikleri çabaya ve iyi niyete teşekkür ederim” dedi.