Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki "Karşıyaka Stadı" tartışmaları sürüyor. Yapımı yılan hikayesine dönen stat için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay "Biz yapalım" çağrısında bulundu. Soyer ve Tugay'dan gelen talep üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bakanlık düzeyinde bir toplantı organize etti. Karşıyaka Stadı'nın yapımı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile yapılan görüşmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bırakıldı. 

"UYGULAMA PROJESİ YOK"

Bakanlık geçmiş yıllarda imalatına başlanılan stada ilişkin projeleri ve devir protokolünü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiğini kaydetti. Belediye'den ise stadın yapımına başlamak için uygulama projesi olması gerektiği ancak Bakanlığın sadece avan proje gönderdiği doğrultusunda açıklama yapıldı. Yapılan "Uygulama projesi yok" açıklamasının ardından AK Parti ve CHP arasındaki "Stat" polemiği yeniden kızıştı. 

"AVAN PROJE İLE İHALEYE ÇIKILABİLİR"

AK Parti kanadından İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan konuya ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. AK Partili siyasetçiler, Büyükşehir Belediyesi'nin henüz Bakanlık tarafından gönderilen protokolü daha imzalamadığını, yapım ihalesine çıkmak için uygulama projesine ihtiyaç olmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe sıkıntısından dolayı stadı yapamadığını ve mazeret üreterek ipe un serdiğini savundu. 

MÜELLİF ÇOK PARA İSTİYOR İDDİASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, Bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen toplantıda ortaya konulan şartlar ile yapılanların tutarsız olduğu, uygulama projesini müelliflik hakkına sahip Bakanlığın anlaştığı mimarın yapabileceğini, mimarın çok yüksek tutarlarda ücret istediğini savunarak, "Ya mimar müelliflik hakkından vazgeçsin ya da Bakanlık uygulama projesini de çizdirerek bize teslim etsin" dedi. 

"KESİNLİKLE KONUŞMUYORUM"

Tartışmaların merkezinde yer alan Karşıyaka Stadı Mimarı Bahadır Kul ise konuya ilişkin sessizliğini korumaya devam ediyor. GÜNDEME BAKIŞ'ın ulaştığı Kul, AK Parti ve CHP'nin arasında yaşanan tartışmalara yönelik açıklama yapmayacağını ifade ederek, "Bu konuda kesinlikle konuşmuyorum. Bu konudan çok rahatsızım, lütfen Karşıyaka Stadı ile ilgili soru sormayın" dedi.