Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Stadı ihalesine neden çıkılamadığını anlatarak "Mimar muvafakat vermeyince olay yine kitlenecek. Kitlenmesin diye Büyükşehir Belediyesi kabul etmiyor, 'Mimar muvafakat versin ondan sonra biz tahsisi alalım' diyor. Mimar da vermiyor. Bakanlık kapatıyor. Mimarla ben konuşmadım ama bu davranıştaki anlamsızlığa baktığımda açıkçası bunun bir siyasi karar olduğunu düşünüyorum. Stadın yapılmasını durdurmak, engellemek için alınmış bir siyasi karar olarak duruyor" dedi. Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlker Kahraman, Başkan Tugay'ın açıklamasını değerlendirdi. 

"MÜELLİFLİK HAKKI MİMARDA"
İlker Kahraman Karşıyaka Stadı Müellifi Bahadır Kul ile belediyeler arasında yaşanan "Muvafakat" krizine yönelik Mimarlar Odası'nın severek aracı olduğunu kaydetti. Kahraman, "Mimarı tanıyorum ama ismen tanıyorum, tanışıklığım yok. Kendisinin birçok farklı stat yapma noktasında tecrübesi var. Bir avan projesi çizdi, buradan da müelliflik hakkı doğuyor. Aradaki sürtüşmenin nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama müelliflik hakkı elbette mimarın kendisindedir" ifadelerini kullandı. 

"MİMARLIK KAMU YARARI OLAN BİR MESLEK"
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve stadın müellif mimarı Bahadır Kul'u, Mimarlar Odası'na davet eden Kahraman, "Ben buradan hem mimarı hem Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı davet ediyorum. Mimarlık aslında kamu yararı olan bir meslek, mimar arkadaşımızın da bunun önemini bildiğini, takdir ettiğini düşünüyorum. Çözümsüz bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gelirlerse biz seve seve aracı olmak isteriz" diye konuştu.