Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı ikinci birleşimi Cemil Tugay Başkanlığı'nda TOKİ tarafından satılan Mavişehir'deki arazide yapıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay "Burada olmamızın nedenini hepiniz biliyorsunuz. Kamunun olan bu arazinin TOKİ tarafından adını dahi bilmediğimiz kişilere satılmış durumda.Olası bir plan değişikliğine, halkın kullanımımın kısıtlanmasıyla ilgili olarak karşı görüşümüzü dile getirmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu Yarımadanın bir kısmında bir çadır kuruldu. Bilgilendirme yapıyoruz. Çevre örgütleri de hassasiyetlerine söylüyorlar onları da ağırlayabileceğimiz bir ortam oluşturduk. Sizlerin de desteğini  bekliyorum" diye konuştu.
Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası, CHP'li Meclis üyelerinin büyük kısmı TOKİ'nin satışına karşı olduklarını belirten ve Karşıyaka'nın hakkını sonuna kadar savunacaklarını belirten konuşmalar yaptıldı. AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri konu hakkında tek kelime etmedi. 

'KAMUNUN OLANIN KAMUDA KALMASINI İSTİYORUZ'
Nilüfer Bakoğlu Aşık ise  Karşıyaka'daki sığınma evi arazasinin Özelleştirme idaresine devredildiğini ve akıbetinin benzer olacağını belirterek şunları söyledi "6 bin metrekare bir arazimiz var. 49 yıldır sığınma görevi yapan bir yer özelleştirme idaresine devredildi. Özelleştirme idaresi bunu satıcak. Bize de yazdı. Yarın bir gün burası da böyle olacak. Burası satıldı orası da satacak. Biz karşıyaka olarak kamunun olan yerlerin kamu da kalmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Saadet Çağlın ise "Halk kendi vicdanının sesi olması için bizi seçti. Ben hiç bir karşıyakalılının bu arazinin özel mülkiyete satılmasına razı geldiğini düşünmüyorum. Sonuna kadar bütün mücadeleyi gerçekleştireceğiz" dedi. 

MÜCADELEMİZ BİR BİLİNÇ OLUŞTURACAKTIR
Murat Aydın ise "Arazinin satış sürecini konuştuk tartıştık. Burası özel mülkiyete konu olduktan sonra, istediklerini yapsınlar, ister imar planını değiştirsinler. Artık Karşıyaka halkının kullanamayacağı anlamına gelecek. Biz bu şehrin haklarını ve hukukuna savunmak için buradayız. Bu hukuksuz saldırıya karşı koymak bizim görev tanımımız içindedir. Belki biz burada bir konut projesi yapılmasına engel olamıyabiliriz, ama mücadelemiz bir bilinç oluşturacaktır. Burayı alanların farklı niyetleri varsa engel olmaktır. Bir dahaki satışta daha dikkatli olmalarını sağlamaktır. Karşıyaka bütün sorunlarını belediyesine aktarır. Karşıyakaya bu sorumlululuğun bilincidedir. Biz bu kararlılığımızı yerinde dile getirmek için burada buluştuk. Başta Karşıyakalıları ve İzmirlileri ve şehirlere sahip çıkılması gerektiğini düşünenlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu. 

'UMARIM ALLAH YARDIM EDER VE KARŞIYAKA HALKI GALİP ÇIKAR'
Son olarak söz alan Cemil Tugay ise  "Konu çok konuşuldu. Herkes konuya vakıf. Bir hukuk mücadelesi olacak. Ama tarihe not düşmesi açısından, Karşıyaka Meclisi'nin hemen hepsinin olmayanların vicdanen de burada olduğuna inanıyorum. Halka ayrılmış bu kısımların özel kişilerin mülkiyetine devredilmesini karşı çıkmaya devam edeceğiz. Umarım Allah yardım eder ve karşıyaka halkı galip çıkar. Burası doğanın bize armağını alanları Karşıyakalıların spor ve yeşil alan olarak kullanmaları için koruyabiliriz.