GÜNDEME BAKIŞ – Çiğli-Karşıyaka tramvay hattıyla ilgili sevindirici gelişme yaşandı. Yaklaşık 2 yıldır onay bekleyen tramvay hattıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden teknik bazı konularda değişiklik yapmasını istedi. Böylece projeyle ilgili bir adım atılmış oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin en geç Eylül ayı sonunda projede gerekli düzeltmeleri yapıp Ankara’ya göndereceği belirtildi.

GÜMRÜKÇÜ BİR ARAYA GELDİ
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, konuyla ilgili mecliste AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin yer aldığı bir komisyon kurduklarını hatırlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanı Mehmet Oğuz Ergenokan’la bir araya gelen Gümrükçü, “Biz bu projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Komisyonumuz da  konuyu inceliyor. Meclis olarak bu konuda ortak hareket ediyoruz. Tramvay projesi hazır. Ankara’dan onay geldiğinde Çiğli büyük bir kolaylığa kavuşacak. Çiğli için gerçekten büyük bir ihtiyaç. Karşıyaka tramvayından iki kat fazla yolcu taşıyacak bir proje. Devlet ve özel hastaneleri, organize sanayi bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ilçelerimiz sınırlarında…İşe okula gidecek binlerce kişi tramvaydan yararlanacak. Büyük bir ihtiyaç” dedi.

2 HAT OLACAK
Tramvay projesi iki hat olarak projelendirildi. Birincisi Ataşehir-belediye önü-Devlet hastanesi-organize sanayi sitesi-Katip Çelebi üniversitesinden geçecek. Diğer hat ise organize sanayi bölgesine uğramadan direkt üniversiteye gidecek.