Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - TOKİ İmar planlarında “rekreasyon alanı” olan 21 bin 423 metrekare alanı 25 milyon 718 bin 400 bedelle, yine aynı bölgede imar planlarında açık spor alanı olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı. Temmuz ayında gerçekleştirilen müzayedede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye satıldı. Spor alanı ise İstanbul’dan bir alıcıya 60 milyona satıldı. Her iki alan için müzayede kıyasıya bir rekabetin yaşanması, “Buralar imara mı açılacak?” sorusunu akla getirdi.  

KARŞIYAKA'DA GÜNDEM TOKI SATIŞLARI! BAŞKAN TUGAY: "AHLAKA VE VICDANA UYAR MI?" HABERI IÇIN TIKLAYINIZ!

BELEDİYE KARŞI ÇIKTI!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere, ilçedeki STK’lar bu satışa sert tepki gösterdi. Tugay ve Soyer buranın satışının iptali için üzerlerini düşeni yapacaklarını açıkladı.

KARŞIYAKA BELEDIYESI’NDEN KRITIK YAPILAŞMA AÇIKLAMASI: 'SATIN ALMAK ISTEYENLER KARŞISINDA BIZI BULACAK' HABERI IÇIN TIKLAYINIZ!

GÜNDEME BAKIŞ TOKİ’NIN KARŞIYAKA’DA SATTIĞI ARAZILERIN KIMLER TARAFINDAN ALINDIĞININ IZINI SÜRDÜ! İDDIALAR HAVADA UÇUŞUYOR! HABERI IÇIN TIKLAYINIZ!

VAZGEÇTİ İDDİASI
Gündeme Bakış, rekreasyon imarlı alanı 51 milyon 900 bin TL’ye Karşıyakalı bir iş adamının aldığını ortaya çıkarmış, iş adamı ihaleden çekildiği öne sürülmüştü.

 GÜNDEME BAKIŞ’IN ARAŞTIRMASI DOĞRU ÇIKTI! İŞ INSANI MEMUR TOKI ARAZISINI ALMAKTAN VAZGEÇTI! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SPOR ALANI İÇİN ÇOK KRİTİK KARAR!
Karşıyaka Belediyesi. 60 milyon TL’ye satılan spor alanıyla ilgili çok önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Belediye burayla ilgili kamulaştırma kararı alacak. Bu kararın ardından arsa sahipleri alana çivi bile çakamayacak, araziyi başka birine satamayacak.