GÜNDEME BAKIŞ - Belediyenin logosunun duyulan ihtiyaç sebebiyle yeniden düzenlenmesi maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Tugay, “Eski logomuz biliyorsunuz Anıt ve Anıt’ın çevresinde bir halka ile o halkanın içerisine yerleştirilmiş Karşıyaka Belediyesi yazısından ibaret. Yazının bu şekilde yuvarlak içerisine alınması ve yuvarlatılarak yazılması, grafiker arkadaşlarımızın aslında uzun süredir dile getirdiği bazı teknik sorunlar içeriyordu. Bazı yerlerde okunmaz hale geliyor, bazı yerlerde baskı ile ilgili problemlere, renklerin karmaşasına yol açıyordu. Dolayısıyla grafik kullanımlarda sıklıkla zorluk yaşatan bir tasarımdı. Bu logo içerisinde önemli olan Karşıyaka’nın Anıtı’nın eskisi gibi figür olarak yer alması ve Türkiye Cumhuriyeti Karşıyaka Belediyesi yazısının var olması. Bunlar aynı şekilde korunuyor, sadece çevresindeki halkayı kaldırmış oluyoruz. Buna benzer logo değişiklikleri pek çok belediye tarafından yapılıyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil. Bu daha kolay kullanılabilir, özellikle Karşıyaka Belediyesi yazısının daha net okunduğu bir format. Bizim logomuz yine Anıt, başka bir şeye çevirmiyoruz. Yeni logomuzda Anıt figürü ve altında TC Karşıyaka Belediyesi yazısı olacak” dedi.

O PROTOKOL İPTAL EDİLİYOR

Meclis toplantısında Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili de önemli bir karar alındı.Belediyeye ait olan merkez, uzun yıllardır  Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Başkan Tugay, protokolün feshi protokole konu olan tahsisin  kaldırılması gerektiğini meclis üyelerine aktardı. Tugay, “ Bize gelen bilgilere göre huzurevinin yıkılacağı, depreme dayanıksız olduğunun saptandığı ve yeniden huzurevi yapılacağı bilgisi geldi. Huzurevini ziyaret ettiğimizde merkezin boşaltıldığını saptadık. Burasıyla ilgili tasarrufumuz devam edecektir. Mevcut durumda binayla ilgili teknik konular var. Belediye tarafından yapılmış bir bina. İçerideki mobilyalar belediye envanterinde olan malzemeler. Bunları kontrol etmek ve hukuki olarak doğru şekilde kayıt etmek için aldığımız tedbir. Yeniden huzurevi yapmak için başvuru olduğunda tabiî ki olumlu bakılıp tahsisi yapılacak. Ama şuan tahsisin iptalini yapmak zorundayız” dedi.

Önerge oy birliği ile kabul edildi.

TUGAY’DAN İLLER BANKASI VE PROVOKASYIN ÇIKIŞI

MHP’li meclis üyesi Seher Dikmen, belediyede çalışan memurların sosyal denge tazminatlarının, memur denge sözleşmelerine uygun ödenmemesinden kaynaklı sıkıntının gündeme getirilmesi ve üzerine Başkan Tugay şunları söyledi:

Önce iller bankasının Karşıyaka Belediyesi’ne ne kadar parayı layık gördüğüyle başlayalım. Belediyenin 2 yıl toplam bütçesinin yüzde 20’si iller bankasından geliyor. Bu yetmiyor. Her şeyin bedelinin 4-5 katı yükseldiği bir sene yaşadık. İnanılmaz bir enflasyon yaşıyoruz. Ek bütçe yapmayan bir kurum kalmadı. Tüm kurumlar ek bütçe yaptı. Beceriksizlik dendi. Bu beceriksizlik değildi. Bunu tüm belediyeler yaşadı. Belediyelerin para basmadığını hatırlamak lazım. Merkez bankamız yok para basmıyoruz. En az yüzde 60-70’i iller bankasından almamız gerekiyor. Keşke dile getirdiğiniz sıkıntının arka planında hiç beklemediğimiz ücret artışlarının enflasyon oranlarını neden olduğunu dile getirseniz. Adil olan bu olurdu. Belediyenin ekonomik sıkıntıya girmesi savrukluğumuz değildir, ülkenin içinde bulunduğu aprı ekonomik krizdir. Bunu sadece Karşıyaka Belediyesi yaşamamaktadır. Sosyal denge tazminatı en yüksek olan ikinci belediyeyiz. Hiç ödemeyenler var. Bunların içerisinde memur arkadaşlarımızın sendikalarına gerekli açıklamalar yaptım. Yaşadığımız ekonomik sıkıntı belediyelerin yaşadığı sıkıntı. Biz bu tazminatı ödemeyeceğiz demiyoruz, düşüreceğiz demiyoruz. Bilgilendirildiler. Gecikme söz konusu. Bu başka belediyelere de sirayet edecektir. Bunu düzeltmek için elimizden gelen azami çabayı gösteriyoruz ama açıkçası hükümet yardımcı olmuyor. En azından İller Bankası’ndan gelen para hak ettiğimiz kadar olmalı.

Dikmen, Başkan Tugay’ın sözleri üzerine, “Bazı bürokratların bu tazminatı memura hak görmediği söylendi bana. Ben hak edilmiş bir hakkı gündeme getirdim. Ayıplandım mı burada.  Görüştüğünüzü söylediğiniz sendika başkanları sizden henüz randevu alamadılar. Görüşüldüğünü zannetmiyorum” dedi.

PROVAKASYON PEŞİNDE KOŞMASIN

Tugay ise şöyle yanıt verdi,

“Size doğrular söylenmemiş. Yalan söylemişler. Yalan bir beyanda bulunmuşlar. Ne ben ne herhangi bir arkadaşım böyle cümle kullanmaz. Bazı kötü niyetliler provokasyon ortamı yaratıyor. Belediye gündemine yalan yanlış getirmeyin. Kimse bu cümleleri kurmadı. Bu ülkede bazı insanlar bunu yapıyor. Yalanlarla bazılarını kışkırtıyor. Ben yetkili olmayan sendika temsilcileriyle bile görüştüm. Randevu vermediğimiz asla doğru değil. Bu sözler uydurma yalan. Bunlara alet olmayın. Doğru bilgilendirilmiyorsunuz. Yakıt fiyatları 4 katına çıkarken, dışarıda insanlar sıkıntı yaşarken belediye para basamıyorken bu sıkıntının yaşanması normal. Kimse provokasyon peşinde koşmasın" dedi.