GÜNDEME BAKIŞ (Özel Haber) – İzmir’de geçtiğimiz aylarda İZTAV’a Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden aktarılan 8 milyon 948 bin TL’lik para büyük tartışmaları beraberinde getirmişti.

TARTIŞMA YAŞANMIŞTI!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İZTAV’a yapılacak yardıma karşı olmadıklarını ancak Başkan Tunç Soyer’in kardeşi Onur Soyer’in vakıfta genel sekterlik görevinde bulunmasından ötürü çekinceleri olduklarını belirtti ve “İzmir’e tüm dünyadan ziyaretçilerin gelmesini elbette biz de istiyoruz. Ama tanıtımın sadece bir vakıf üzerinden yapılmasına karşıyız. Kafamızdaki soru işaretlerinin başında, vakfın genel sekreteri konumunda Sayın Başkan’ın kardeşinin bulunması var. İzmir’de birtakım belediye başkanı arkadaşlarımızın atamaları tartışıldı. Kamuoyundaki tartışmalar neticesinde geri adımlar atıldığını gördük. Bugün yine aynı tartışmayı yapıyoruz. İzmir’in tanıtımı için bir bütçe aktarılacak. Bu bütçe neden kamu bütçesi? Neden İzmir’in başka dinamiklerini öne çıkarıp bu tanıtımı yapmıyoruz? Yapısal anlamda kardeşinizin gönüllü ya da gönülsüz, ücret karşılığı ya da ücretsiz olarak genel sekreter makamında orada görev yapmasını çok doğru bulmuyoruz” demişti.

SOYER SERT ÇIKMIŞTI!
Başkan Soyer ise tüm bu eleştirilere çok sert yanıt vermişti. Soyer, “AKP hangi İzmir menfaatine olan her şey için destek olacaktı? Bu vakfın üyeleri EBSO, İZTO, Valilik…Biz İzmir birlikteliğini gerçekleştirmek adına bu vakfı büyütmeye karar verdik. Yoksa İzmir Büyükşehir Belediyesi bu vakfın yapacaklarını yapamaz mı? Elbette yapar. Ancak biz birlikteliği sağlamak istedik” dedi. Soyer, kardeşinin vakfın genel sekreter olmasıyla ilgili ise, “Akıl alacak gibi değil. Kardeşim İzmir için tek kuruş almadan çalışıyor. İZTAV’la ilgili konuşanlar Okçuluk Vakfı, TÜRGEV’le ilgili ağzından tek kelime çıkmıyor” açıklamasında bulunmuştu.

VALİLİK ONAY VERDİ!
Büyükşehir Belediyesi’nin İZTAV’a kaynak artırma kararını İzmir Valisi Erol Ayyıldız’dan onay gelmişti.

İSTİFA ETTİ!
Konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kardeşi, İZTAV Genel Sekreteri Onur Soyer bu görevinden istifa ettiği öğrenildi.

VAKFIN YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?
Yönetim Kurulu Başkanı – Tunç SOYER
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı – Mahmut ÖZGENER (İzmir Ticaret Odası)
Sayman – Nil Sevil EROĞUL (Ege Turizm Derneği)
Üye – Ender YORGANCILAR ( Ege Bölgesi Sanayi Odası - EBSO)
Üye – Fatih DAMATLAR (İzmir Valiliği)
Üye – Tolga GENCER (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği - TÜRSAB)
Üye – Veysi ÖNCEL (Çeşme Turistik Otelciler Birliği - ÇEŞTOB)
Üye – H. Rıza ELİBOL (İzmir Büyük Efes Otelcilik ve Turizm A.Ş. - Swiss Otel)
Üye – Gözde KAYDIRAK (İzmir Hilton Enternasyonal Otelcilik A.Ş.)
Üye – Deniz ÖZKARDEŞ (Viltur Villasaray Ticaret A.Ş.)
Üye – Koray YOLCU (Selçuk Ticaret Odası)