GÜNDEME BAKIŞ - İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tanısı konmasına rağmen izolasyon kurallarına uymayarak, başkalarını riske atan ve başkalarına hastalığın bulaşmasına yol açan kişilere karşı tedbirleri artırıyor. Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Yurt ve Pansiyonlarda İzolasyon" konulu genelgeye göre karantina kurallarını ihlal edenlerin yurt veya pansiyonlarda zorunlu izolasyona tabi tutulması öngörülüyor. Buna göre, evde izolasyonda olması gerekirken, yapılan denetim sonucu konutlarını terk ettikleri belirlenenler "Valiliklerce izolasyon sürecini tamamlatmak üzere yurtlara veya pansiyonlara sevk edilerek zorunlu izolasyona tabi tutulacak." Ayrıca, bu kişiler hakkında gerekli idari işlemler yapılarak, suç duyurusunda bulunulacak.

Bakanlığın genelgesine göre, mevsimlik işlerde çalışan tarım veya inşaat işçileri gibi karantina süresini geçirecek "uygun bir meskeni olmayan kişiler valiliklerce kendilerine tahsis edilen yurtlara veya pansiyonlara yerleştirilecek ve izolasyon süresi burada tamamlatılacak." Bu kişilerin izolasyon süresince beslenme ve barınma giderleri valilikler tarafından karşılanacak.

İZMİR’DE BUCA KIZ YURDUNA YÖNLENDİRİLECEKLER!
Karantina kurallarına uymayan “Korona kaçaklarının” İzmir’de hangi yurda yerleştirileceği belli oldu. Gündeme Bakış’ın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre; karantina kurallarına uymayanlar Buca Kız yurduna yönlendirilecek.

ŞİMDİYE KADAR YOK
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise şimdiye kadar karantina kuralına uymayan, dışarı çıkan herhangi birinin olmadığını bildirdi.