GÜNDEME BAKIŞ – Karabağlar Belediyesi CHP’li meclis üyeleri ve ilçe yönetimi ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“Evet, AKP’nin her zamanki tarzıdır bu ve şaşırmıyoruz artık! Aynı yalan ya da yalanları ne kadar çok tekrar edersek o kadar inandırıcı oluruz diye düşündüğünüzü çok ama çok iyi biliyoruz! Bir gün de bizi şaşırtın lütfen ve yalan söylemeyin. Öncelikle AKP Karabağlar ilçe başkanını Karabağlar belediyesi meclisi tarafından Aralık 2018 meclisinde oybirliği ile 87 hektarlık alanın Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilmesine dair oybirliği ile alınan kararın arkasında durmaya davet ediyoruz. Bunun arkasında duramıyorsanız hiç olmazsa tüm milletvekillerinizi ve baştan sona tüm yöneticilerinizi uyarın da belki Karabağlar’a bir hayrınız dokunur”

BELGESİ VAR MI VAR!

Şimdi bakalım kim geçmişte ne söylemiş şimdi ne söylüyor.  Önce, bir kez daha, başta belediye başkanımız Sn. Muhittin Selvitopu olmak üzere biz ne dedik ve şu anda ne diyoruz: 80 hektarlık alanın tümü Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi olsun dedik, konuyu meclise getirdik ve ‘oybirliği ile –  Karabağlar Belediyesi’nin tüm meclis üyelerinin oyuyla –  amasız, fakatsız 80 hektarlık alanın Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi olmasını istediğimizi karar altına aldık’. Doğru mu doğru! Belgesi var mı var. Bugüne kadar da bunun dışında tek bir sözcüğümüz yoktur. Bugün de sözümüzün arkasındayız. Böylece, Karabağlar’da yaşayanlar, başlangıçta topyekün girişimde bulunmuş ve bir üniversite yerleşkesinin bu bölgede yer almasını sağlamıştır.

GELELİM AKP’NİN DEDİĞİNE

“Gelelim AKP’nin ne dediğine! Önce bizimle aynı şekilde düşündüklerini söylediler. Sonra onlar; hükümetin parası yok, bu alana lüks konutlar yapar ve onları satarsak kazandığımız parayla üniversite yaparız dediler. Aradan bir yıl geçince dediler ki; biz oraya dar gelirli insanlarımız için konut yapıp satacak, hem para kazanacak hem de insanlarımızı konut sahibi yapacağız. Nihayet şimdi diyorlar ki; sadece konut değil okul, sosyal tesis, yeşil alan ve sosyal donatı yapacağız. Anlaşılan, üniversitenin parasından vaz geçmişler! Biz de diyoruz ki; Karabağlar’ın konuta gereksinimi yok, zaten 30 yıl projeksiyonlu revizyon imar planlarını AKP’li meclis üyeleriyle beraber yaptık, oraya konut yapılması Karabağlar’ın gelişimini, dönüşümünü engeller. Karabağlar’ın gereksinimi üniversitedir ve

‘BU 80 HEKTARLIK ALAN TÜMÜYLE ÜNİVERSİTEYE AYRILMALIDIR’

Adalet ve Kalkınma Partisi, 19 yıldır ülkemizin üzerine bir kabus gibi çökmüş, ülke kaynaklarını pervasızca kullanmış, yandaşlarına sunmuştur. İstanbul ve Ankara’da yapılanlar ortadadır. Her yerde ve her zaman yaptığı gibi yine AKP, Karabağlar’da kentsel dönüşüm adı altında 2012 yılından bu yana seçim kampanyalarında sadece vaatlerde bulunmuş ama ne yazık ki dokuz yıldır insanlarımıza cehennem azabı çektirmiştir. Bir türlü elde edemedikleri, kaynaklarını yandaşlarına sunamadıkları İzmir kentine ve özel olarak Karabağlar’a büyük bir iştah ile saldırmaktadırlar. Konu artık tüm ülke kamuoyunun gündemindedir ve soru, konut mu üniversite mi sorusudur. Bizim yanıtımız üniversitedir!