GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in en büyük ilçelerinden Karabağlar’ta tam anlamıyla güç savaşı yaşanıyor. 2017’deki kongrede Ali İhsan Yıldız ile Necati Akpınar yarışmış; Yıldız 267; Akpınar 131 oy almıştı.

SELVİTOPU’NUN YANINDA DURDU
Yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte hareket eden ve onun aday olması için yoğun çaba harcayan Yıldız, kongrede yeniden aday olmaya hazırlanıyor. Selvitopu da yakın çevresine, “Ali İhsan Yıldız aday olduğu sürece benim desteğim onadır” dediği belirtiliyor. Karabağlar Belediye meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın süreçte aktif olacağı, Yıldız’ın seçilmesi için yoğun bir mesai harcayacağı vurgulanıyor.

KAYA SÜRECİ İZLİYOR
Yerel seçimlerde Karabağlar Belediye Başkan aday aday adayı olan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevlendirmesiyle İZBETON Genel Müdürü olan Heval Savaş Kaya’nın süreci izlediği ve bir adayı desteklemesi bekleniyor.

NALBANTOĞLU VE ÖZUSLU DEVREDE
Soyer’in yakın çalışma arkadaşları CHP İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun eski ilçe başkanlarından Orhan Polat’ı desteklediği parti kulislerinde konuşuluyor. Polat’ın da mahalle bazında çalışmalara başladığı ve partililerle görüştüğü ifade ediliyor.

MANDUZ SAHADA
CHP Karabağlar eski İlçe Başkanlarından Polat Manduz ise sahaya inen ilk isim olarak dikkat çekiyor. Manduz’un kendi adaylığına sıcak bakmadığı ancak bir adayı destekleyebileceği dile getiriliyor. Manduz’un yakın çevresine, “Bu seçim diğerlerinden farklı olacak” değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.

KÜRÜM DE TOPA GİRECEK
2009-2014 yılları arasında Karabağlar Belediye Başkanı olan Sıtkı Kürüm de kongre sürecinde sahada olacak diğer bir isim. Kürüm’ün çalışma arkadaşlarına, “Aday adaylığımızda en güvendiğimiz isimler bizi hançerledi. Muhittin Selvitopu hepsinden daha omurgalı. Selvitopu kimi desteklerse ben de onunla olacağım” dediği öne sürülüyor.

YARIN: BALÇOVA-GÜZELBAHÇE-NARLIDERE-URLA