GÜNDEME BAKIŞ - Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarından birine sahip olan Karabağlar’da 540 hektarlık bölge, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan edildi. Geçen süreçte bu alan içindeki mahallerde yapılan 1/5000 ve 1/1000’lik uygulama imar planları hazırladı ancak hepsi mahkeme kararıyla iptal edildi.

101.4 HEKTARLIK KISMIYLA İLGİLİ PLAN HAZIRLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarın 101.4 hektarlık kısmına ait uygulama imar planı hazırladı. Plan bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

AÇIKLAMA RAPORUNDA YÜZDE 10 DETAYI!

İmar uygulama planın açıklama raporunda şu ifadeler yer verildi:

“Mahkeme kararıyla iptal edilen parselasyon planında yer alan kamuya ayrılan alanların bedelsiz olarak kamuya terk edilmesi durumunda yüzde 10 emsal artışı verilir plan tonuta istinaden bazı malikler KOP paylarını kamuya bedelsiz terk etmişlerdir. Yeni planda bu emsal artışı plan notu iptal edildiğinden kamuya terk edilen bu KOP paylarının eski maliklerine iade edilmesi zorunluluğu doğmaktadır. Bu nedenle bu payların eski maliklerine dönüştürülmesini geri dönüş cetvelleri bu hisselerin sahibi terk edilecek şekilde düzenlenmiştir.