Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı mücadele ve önlem çalışmalarını dört bir koldan sürdürüyor. Toplu yaşam ve kullanım alanlarını düzenli aralıklarla dezenfekte eden, pazaryerlerine düzenleme getiren, pazarcı esnafına ve alışverişe gelen vatandaşlara maskeyle eldivenleri ücretsiz dağıtan Karabağlar Belediyesi, yeni bir çalışma başlattı. Vatandaşların artan talepleri de dikkate alınarak, Barış Semt Merkezi’nde maske üretimi gerçekleştiriliyor.


Barış Semt Merkezi dikiş atölyesinde yürütülen çalışmalarda, maskeler steril ortamda dikiliyor. Üretim çalışmalarına katılan gönüllüler sosyal mesafeyi korurken, galoş, maske ve koruyucu eldiven de takıyorlar.

Günlük kullanıma elverişli ve standartlara uygun malzemelerle üretilen maskeler daha sonra özel cihazlarda dezenfekte edilip paketlenecek. Bunlar vatandaşların yanı sıra Karabağlar Belediyesi personelinin ihtiyacını karşılayacak şekilde ücretsiz dağıtılacak. 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüsle mücadele kapsamında maske kullanımı ihtiyacının artığını belirterek, “Biz de bu noktada harekete geçtik. Barış Semt Merkezi’ndeki dikiş atölyemizi, steril bir maske üretim merkezine dönüştük. Bu mücadeleye olanaklarımız ölçüsünde katkı koymaya, yeni çalışmaları yaşama geçirmeye devam edeceğiz” dedi.