Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın GÜNDEME BAKIŞ'a yaptığı "Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ı bilmiyor, sadece zengin mahallelerinde dolaşıyor, zenginlerin belediye başkanı" sözlerine yanıt verdi. Kaya'nın Kaya'yı sert sözlerle eleştiren Selvitopu, "Öyle olmadığını bütün İzmir biliyor, bütün Karabağlar biliyor. Bizim en büyük yatırımlarımız onun fakir dediği semtlerde yapılıyor zaten. Şu anda Atatürk Gençlik Merkezi Karabağlar'ın en büyük yatırımı, nerede yapılıyor? Yurtoğlu ile Uzundere'de, buralar zengin semt mi, değil. Kendi bilmediğini ifade etmiş oluyor. Aslında kendisi bana göre Karabağlar'ı tanımıyor, bilmiyor. Torbalı'yı belki bilir ama Karabağlar'dan haberi yok" dedi. 

"HEPSİ YALAN"

Kaya'nın "Selvitopu Karabağlar'a üniversite gelsin istemiyor. Sadece konuta dava açmadı, yapılaşma olmasın diye dava açtı. Üniversite yapı değil mi" çıkışına ise, "Bunların hepsi yalan. Biz üniversite alanına dava açmadık, biz konut alanlarına dava açtık. Onu da bilmiyor. İmar planında bir üniversite alanı olarak ayrılmış alan var bir de konut alanı olarak ayrılmış alan var. Biz üniversite alanına dava açmadık, konut alanının iptali için dava açtık. Bugüne kadar bu üçüncü mahkeme kararı, hepsinde de yargı belediyeyi haklı buldu. Yani konut alanını iptal ediyor. Üniversite alanında herhangi bir problem yok" ifadelerini kullandı.

"BİR DÖNEM DAHA ADAY OLMAK İSTİYORUM"

Karabağlar'da vaatlerinin yüzde 80'inden fazlasını hayata geçirdiğini belirten Selvitopu, "Bir dönem daha aday olacak mısınız" sorusunu da yanıtlayarak, "Öyle bir düşüncem var, sonuçta bunu partimiz değerlendirecek. Bir dönem daha görev yapmak istiyorum" diye konuştu.