Kalyoncu, CHP İl Başkanı Sayın Deniz Yücel hakkında “meşhur olmak kaygısıyla mıdır nedir, bir basın toplantısında partimiz ve liderimizin adını sıkça andığı boyundan büyük laflar etmiş” diyerek siyasi nezakete dikkat çekti. 
Prof. Dr. Kalyoncu, yaptığı açıklamada Yücel’in sözlerine gönderme yaparak “Öncelikle hatırlatmamız gereken husus, Milliyetçi Hareketin liderine uzaktan uzağa söz söylemek senin haddin değildir. Söz söylediğin ve yakışıksız ifadeler ile zikrettiğin kişi, Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı ve Türk Milliyetçiliği hareketinin lideridir. Densizlik ve haddini bilmezlik, tam da Sayın Yücel’in yaptığıdır.” dedi. 


Kalyoncu partisinin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tartışılan açıklaması hakkında şunları söyledi: 
“MHP Liderinin yaptığı açıklama, kutuplaştırma diline değil, milletin ve devletin selameti için, samimi ve dostane uyarıdır. Genel Başkanımızın yaptığı; Atatürk’ün kurduğu partinin düştüğü durumu göstermek ve vatanseverliklerinden şüphe duymadığımız CHP seçmenini bu gidişten haberdar etmektir. 


Sayın Yücel’in “küçük ortak” diyerek kendince hafifsemeye çalıştığı Milliyetçi Hareket Partisi herhangi bir ortaklığın parçası değildir. Ancak partimiz “Önce Ülkem ve Milletim” anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını önceleyen bir siyaset izlemekte ve bu çerçevede Cumhur İttifakı içerisinde yer almaktadır. Bu birlikteliğin sağladığı milli dış politika ve teröre karşı tavizsiz mücadelenin takdiri Yüce Türk Milletinindir. Liderimizin yaptığı uyarı da tam bu noktada, teröristi siyasal ortak alan CHP yönetiminin tutum ve davranışlarına karşıdır. CHP yöneticileri, kendisinin büyük ortağı olduğu anlaşılan terörist ve onun paravanı yapılara Türk Devleti pençe vurdukça daha çok feryat etmeye başlamışlardır. Bu gerçek, en çok da Atatürk’e samimi duygularla bağlı milliyetçi CHP tabanını rahatsız etmektedir. Yöneticilerindeki feryat, maskelerinin düşürülmüş olmasından kaynaklanmaktadır.” 

 
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, CHP yönetimi ile CHP’li vatandaşlarımızın arasındaki anlayış farkını vurgulayarak CHP seçmenine şöyle seslendi:
“Milli bağımsızlığın güzide bir sembolü olan İzmir’deki CHP il başkanının yapması gereken, oylarını topladıkları yurtsever halkın emanetinin uğradığı ihanete dur demek üzere, kendi partisi içerisinde duyarlılık göstermesidir. 
Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milletini bölünmez bir bütün olarak görür ve bu bakış açısını bireylerin seçim tercihlerinden dolayı tartışmaz. MHP, teröriste sevgi ve şefkat gösterenler ile teröre destekçi yapılarla kader ortaklığı yapan kim olursa olsun, foyasını açığa vurarak Milletimizin dikkatine sunar. Deniz Yücel’i rahatsız eden bu açık gerçekliğin ortaya çıkartılması olmuştur. 
Atatürk’ün izinde “Ne Mutlu Türk’üm” diyen CHP’lilerin oylarına sığınıp Türk Devletine kurşun sıkan, Türk Milletini bölmeye uğraşan bir melanet odağının dostluğu hatadır. Bu hatadan bir an önce dönmeleri yapacakları en isabetli tercihtir. 
Bu vesile ile, üst yönetiminin terör sevici tavrından rahatsız olan CHP seçmenine Türk Milliyetçilerinin milletimizin kaderini ilgilendiren her konuda uyanık ve ayakta olduğunu hatırlatmak isterim.”