'Karabağlar Mobilya Akademi' projesi kapsamında İEÜ kampüsünde ilk etapta lisans ya da yüksek lisans mezunu 13 kişilik nitelikli genç gruba, 'mobilya tasarımı' alanında 96 saatlik eğitim verildi. Bunun yanı sıra Karabağlar'da el sanatları eğitimi veren 32 usta öğreticiye de yaratıcılık, yenilikçi ürün geliştirme, pazarlama ve markalaşma gibi birçok konuda İEÜ'lü akademisyenler tarafından eğitim desteği sağlandı. Proje, 2023 yılının nisan ayında tamamlanacak ve bu süreye kadar farklı gruplara yönelik eğitim programları düzenlenmeye devam edilecek. 'Kadınlar ve Gençler İçin Karabağlar Mobilya Akademi' adlı proje, Karabağlar Kaymakamlığı'nın başvurusuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında gerçekleştirildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası (İZMOD) proje ortakları arasında yer alırken, İzmir Ekonomi Üniversitesi de kadınların ve gençlerin hayatına dokundu. Proje iştirakçileri olarak ALFEMO Mobilya, Erciyes Anadolu Holding ve Ege Mobilya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (EMODER) de desteklediği projede, toplam 8 kurum örnek birlikteliğe imza attı. İEÜ'deki eğitimler; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Can Özcan, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murat Bengisu, Dr. Esra Bici Nasır ve Öğretim Görevlisi Yavuz Cengiz, İşletme Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nilgün Gürkaynak tarafından verildi.

'PROJE AMACINA ULAŞTI'

Üniversite bünyesindeki tüm eğitimlerin koordinasyonunu üstlenen İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Can Özcan, İzmir'de ilk olma özelliği taşıyan böylesine önemli bir projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Dr. Özcan, "Endüstriyel Tasarım bölümümüzün koordinasyonunda, kadınlarımız ve gençlerimize nitelikli bir eğitim desteği verdik. Ayrıca, kadınlarımıza yönelik mobilya dekorasyon eğitimi veren kişilerin eğitimi de çok önemliydi. Toplam 32 el sanatları usta öğreticisine de kapasite geliştirme eğitimlerimizi tamamladık. Eğitimlerimizin amacı; tasarım-üretim alanlarında istihdam edilebilecek mesleki bilgi ve altyapıyı kişilere kazandırmak, mobilya sektörüne katkı sağlayabilmek, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği artırarak sektöre fayda sağlayabilecek bireyler yetiştirmekti. Bu noktada projenin amacına ulaştığını düşünüyorum" dedi.

'BU PROJELERİN DOĞAL ORTAĞIYIZ'

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise projenin hayata geçmesinde emeği olan herkesi tebrik ederek, "Biz, İzmir'in tamamını kampüsümüz olarak görüyoruz. Bu noktada şehrimize, insanlarımıza katkı sağlayacak her projenin doğal paydaşı olarak da kendimizi görüyoruz. Karabağlar Kaymakamlığı'nın hayata geçirdiği bu proje, şehrimizin geneline yayılması gerektiğine inandığım örnek bir adımdı. Üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek projenin ilerlemesine katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Eğitimlere katılan tüm akademisyenlerimizi kutluyor, desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI


DHA-Bölge - Türkiye-İzmir - İZMİR, (DHA)