İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bütçeyi gelir- gider dengesi üzerine kurarak yatırıma odaklandıklarını belirtti. Özgener, şöyle dedi: 

“Bütçemizi, üyelerimize enflasyonun altında hizmet bedelleri ve aidat artışıyla eksiksiz hizmet verecek şekilde hem bir faaliyet bütçesi hem de bir yatırım bütçesi olarak hazırladık. Bütçe mantığımızı, yine gelir ve gider dengesi üzerine kurduk. Ayrıca personel ve cari giderlerimiz ile esas hizmet ve faaliyet giderlerimiz arasında dengeli bir harcama yapısı oluşturduk. Kasım sonu itibariyle TÜFE- ÜFE ortalaması yüzde 18,57 olmasına rağmen, 2021 yılında yıllık aidat ve hizmet ücretlerine, bu enflasyon oranının altında kalarak yüzde 12’lik bir artış yaptı.”

ÜYELERE DİJİTALLEŞME DESTEĞİ 
Pandemi sürecinde dijitalleşen firmalar, rekabette fark yarattı. Dijitalle tanışan şirketlerin sayısı hızla artı. İZTO da üyelerine dijital destek sağlamak amacıyla harekete geçti. İZTO’nun 2021 çalışma raporunda üyelerine vereceği dijital destek dikkat çekti. Üyelerin dijital çağa ayak uydurabilmeleri için Dijital Gezici Karavan Projesi, Girişimcilik Portalı, Girişimcilik Zirvesi, Eğitim, Konferans gibi etkinliklere de 1 milyon 500 bin TL ayrıldı. Üyelerin dijitalleşme seviyelerini artırmaya yönelik bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri için 500 bin TL kaynak ayrıldı. İZTO 2021 yılında Bayındır Çiçekçilik, Kınık Tohum Fide Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Bergama Süt Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerini kurmayı hedefledi. ÇED ve diğer işlemleri hızla devam eden üç tarıma dayalı ihtisas OSB de bu yılın hedefleri arasında. Sanal fuar teşvikleri için 700 bin TL olmak üzere yurt içi ve yurt dışı fuar teşviklerine toplam 5 milyon 160 bin TL, fuar ve sergi giderleri için 1 milyon 150 bin TL bütçe ayrıldı.