GÜNDEME BAKIŞ – İZTO’da seçim heyecanı yaşanıyor. Oda üyeleri pazartesi günü Fuar İzmir’de sandık başına giderek meslek komitelerini ve meclis üyelerini seçecek. Meclis üyeleri ise İZTO başkanını belirleyecek.

80 KOMİTENİN SADECE 14’ÜNDE YARIŞ OLACAK

İZTO’nun 80 komitesinin 66’sında tek liste olacak. Sadece; Reklamcılık, Hafriyat, Mobilya, Gayrimenkul değerlendirme, Mimarlık, İklimlendirme, Restoran, Demirçelik, Et ve hayvancılık, Seramik, Plastik, Mesleki danışmanlık, İnşaatçılık ve Lojistik komitelerinde çift liste yarışacak.

‘ÖZGENER UZLAŞIYI SAĞLADI’

Sadece 14 komite yarış yaşanacak olması, “Dört yıldır İZTO Başkanlığı görevini yürüten Mahmut Özgener büyük ölçüde uzlaşıyı sağladı” şeklinde yorumlandı.

ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Özgener Eylül ayı başında adaylığını şu cümlelerle açıklamıştı:

“Her bir proje tamamlandığında, her bir üyemizin ihtiyacına yardımcı olduğumuzda, her bir sektörümüz adına sorun çözdüğümüzde, gençlerimizin mezuniyet törenlerindeki pırıl pırıl heyecanına tanıklık ettiğimde hep farklı mutluluklar yaşadım. Görevim vesilesi ile hayatıma yeni katılan kıymetli dostlar, çalışma arkadaşlarımızın görev süremizce bizlere olan güveni, yardımlaşma ve dayanışma duygumuz, zor günlerde birbirimize olan desteğimiz, her gün yeni edindiğim, hayatımı besleyen yeni öğrenimler bu görevi her geçen gün daha büyük heyecanla ve istekle gerçekleştirmeme sebep oldu. Bu dönemde, kardeş oda ve borsalarımızla kurduğumuz iş birliğinden aldığımız gücün ve yakaladığımız ahengin, kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalardaki etkisinin de özellikle altını çizmek istiyorum. Kurumlar arası sahip olduğumuz bu uyum, ortak projelerimizin hızla ve olumlu yönde ilerlemesine önemli katkı sağladı ve inanıyorum ki gelecek projelerimize de sağlayacak. Bu duygulardan hareketle, devam ettirdiğimiz ve aynı heyecanla hayata geçirmeyi dilediğimiz yeni projelerimizin bizlere yüklediği sorumlulukla yeniden aday olma kararımı sizlerle paylaşıyorum”