GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası’nın uzun süre başkanlığı yapan Ekrem Demirtaş döneminde EÜ yapılan bazı işlemlerin araştırılması için harekete geçmişti. Bugün flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Cumhuriyet savcılığı Demirtaş’ı hakkındaki iddialarla ilgili ifadeye çağırdı.

UZUN SÜRE CEVAPLADI
Demirtaş, uzun süre Savcı’nın sorularını yanıtladı. Daha sonra Savcılık Damirtaş’ı adliye kontrol talebiyle serbest bırakılmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme,  Demirtaş’ı serbest bıraktı. Demirtaş'a adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirildi. 

KİMLER VAR?
Gündeme Bakış'ın edindiği bilgiye göre; Özgener göreve geldikten sonra Demirtaş'ın son 10 yılına ait ihaleler, doğrudan tehminler mercek altına alındı. Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti bazı usulsüzlükler olduğu iddiasıyla Savcılığı suç duyurusunda bulundu. Savcılık konuyla ilgili araştırma başlattı ve bilirkişi atandı. İncelenen dosyalarla ilgili gizlilik kararı alındı. Bilirkişi dosyaları uzun süre inceledi ve soruşturmayı genişletti. Savcı bugün haklarında şikayette bulunulan Ekrem Demirtaş, Firuz Özçelik, Kuryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, EÜ Eski Genel Sekreteri Levent Gökçeer ve eski inşaatçı Hüseyin Alpan'ı ifadeye çağırdı.

Fotoğrafta: Eski Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen 

Bu isimlerin yanı sıra  Eski Rektörler Prof. Dr. Oğuz Esen, Prof. Dr. Can Muğan, eski Mütevelli Heyeti üyesi, iş kadını Asuman Nardalı, Simay Özbey, Korhan Gürcan, Erdinç Özdalak da ifadeye çağrıldı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VE...
Savcı tüm bu isimlere ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla ilgili sorular yönelittiği öğrenildi. Dosyaların son 10 yımı kapsadığı bildirildi.  Öte yandan Dönmez'in Savcı'nın ifadeye çağırmasından haberi olunca yurt dışına gittiği iddia edildi.

Fotoğrafta: Muhsin Dönmez, yurt dışına gittiği için ifadesinin alınamadığı bildirildi. 

Bu yüzden de ifadesinin alınamadığı öğrenildi.  Tüm isimler adli kontrol şartı ve yurt dışı sayağı getirilerek serbest bırakıldı. 

KARAKOLA GİDİP İMZA VERECEKLER
Tüm bu isimler her ay bir kez bulundukleri ilçedeki karakola imza verecekleri bild.irildi.