Rektör Prof. Dr. Murat AŞKAR’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan töreni anfitiyatroda yer kalmayınca ziyaretçiler dış alanlara konulan dev ekranlardan izlediler.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut ÖZGENER, yeni mezun olacak üniversitelilere kendi yaşam hikayesinden edindiği dersleri ve 4 bacaklı başarı formülünü içtenlikle paylaştı

 ‘’HAYAL EDİN, ÇOK ÇALIŞIN, CESUR OLUN, KENDİNİZE İNANIN’’
Başkan Özgener’in; “İlk olarak hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Dünya tarihine yön veren devlet adamlarının, çığır açan sanatçıların, buluş yapan büyük bilim insanlarının yaşam hikâyelerini okuyun. Hepsinin birer hayalci olduklarını göreceksiniz. Atatürk’ümüzü okuyun, herkesin umudunun bittiği yerde, onun bugünkü Türkiye’den daha büyük bir ülke hayal ettiğini unutmayın’’ cümleleri büyük alkış aldı.

Özgener sözlerine şöyle devam etti: “İkincisi; çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Başarılı olmak istiyorsanız çok çalışın. Mutlu olmak istiyorsanız çok çalışın, özgür olmak istiyorsanız çok üretin. Üçüncüsü; cesur olun. Sırtınızı dayayacağınız duvarlar aramayın. Yeni yollar aramaktan çekinmeyin. Zarar ederim, para kaybederim, bir daha toparlayamam kaygısıyla yeni şeyler denemekten, hata yapmaktan korkmayın.

Dördüncüsü; kendinize inanmaktan asla ve asla vazgeçmeyin, başkaları gibi olmaktan korkun, yalnız kalmaktan korkmayın, kendi yolunuzu kendiniz bulun.”

Mezuniyet töreninde ailelere de seslenen Özgener, “İlk okuma bayramlarını, ilk karnelerini aldıkları anları daha dün gibi hatırladığınız çocuklarımız bugün çok değerli bir üniversitenin diplomasını almaya hak kazandılar. Gençlerimiz Türkiye’nin en değerli bilim insanları tarafından özgür birer birey olarak yetiştirildiler.  Onlar farklılıkların zenginlik, demokrasinin erdem olduğunun bilincindeler, saygı ve sevgiyi vicdanlarında içselleştirmişler. Onlara güvenin. Biz yüzde yüz güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasına mezunlara müjdelerle devam eden Özgener; İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin öğrencilere sağladığı imkânları da geliştirdiklerini, “2018-2019 Akademik Yılı’nda üniversitemizi birincilik, ikincilik ve üçüncülükle bitiren öğrencilerimize, ‘mezuniyet derecesi eğitim ödülü’ olarak; yüzde yüz ücretsiz yüksek lisans ve doktora yapma olanağı sağlıyoruz. Aynı burstan, fakülte birincilerimiz de yararlanacak. Yüksek lisans ve doktora ücretsiz olacak. Yine, meslek yüksekokullarımızın birincilerinden, ‘Dikey Geçiş Sınavı’ ile lisans programlarını kazanan mezunlarımıza da hiçbir ücret talep etmeden aynı imkânı sunuyoruz. Çift dal yapma şansınızı artırmak için eğitim süreleri uzayan öğrencilerimizin bursları önceden kesiliyordu, artık kesilmiyor. Kesintisiz burs sağlayan birkaç üniversiteden biriyiz” dedi.

BİRİNCİLİK VE İKİNCİLİK KIZLARA
İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite eş birincileri Büşra Bektaş, Fatma Kılıç ve Mert Yenice ile birlikte, şeref kütüğüne yıldız çaktı. Ailelerinin gururla izlediği Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları, diplomalarını alırken duygulu anlar da yaşandı. Törene AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Mütevelli Heyet Üyeleri ve çok sayıda akademisyen de katıldı.

“ÖĞRENCİLERİN TAMAMINA STAJ GARANTİSİ”
Üniversite öğrencilerinin talep ettikleri staj temini konusunda da büyük bir adım attıklarını müjdeleyen Özgener;  “Önümüzdeki eğitim döneminden itibaren, Ticaret Odamızın liderliğinde Kariyer Planlama Merkezimizin çalışmalarıyla öğrencilerimizin tamamına staj garantisi veriyoruz. İyi planlanacak garantili stajlar sizlerin aynı zamanda istihdamınıza da büyük katkı sağlayacak. İzmir’in sizlere ihtiyacı var, bunun içindir ki biz artık bütün İzmir’i kampüsümüz olarak görüyoruz. Kampüsİzmir’de yapacaklarımız ile bütün üniversitelerimize örnek olacak, her alanda üniversite şehir işbirliğini hayata geçirmiş olacağız. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin diplomasının dünyanın her köşesinde size kapılar açması için 80 bin üyeli İzmir Ticaret Odası’nın bütün gücünün, iş bağlantılarının her daim elinizin altında olduğunu da bilin.”

Yaklaşık 3 saat süren törenler, kep atma seremonisi ile tamamlandı. Gençlerin ve ailelerin çoşkusu görülmeye değerdi, anne ve babaların büyük bölümü sevinç göz yaşlarını tutamadı.