İZSİAD’ın desteği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Bornova Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek olan ve 300 kız öğrencinin barınma sorununa çare olacak ‘imece’ yurt için protokol imza töreni yapıldı. Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü ve Kent Arşiv Müzesi’nde gerçekleşen törene, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Danışma Kurulu Üyesi Ayhan Baran, İZSİAD Başkan Yardımcıları Ali Talak, Hüseyin Cengiz, İZSİAD Saymanı Tolga Yapıcı, Sayman Yardımcısı Edip Güler, İZSİAD Üyeleri Melek İnce Canazoğlu,  Yusuf Aldoğan ve ÇYDD Yöneticileri katıldı. 

İmzalanan protokol ile Bornova’da yapılacak olan yurt 300 yatak kapasiteli ve 90 adet bağımsız bölümden oluşurken, yurdun önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi bekleniyor. 

“Barınma sorununu çözmek zorundayız”
Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, eğitim noktasında verilen her desteğin ve çabanın değerli olduğunu söyledi. Bu konuda emeği geçen herkese minnettar olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı İduğ, “Bu ülkede eğitimle ilgili bu nimetlerden yararlanamayan çok fazla kız çocuğumuz var. Pozitif ayrımcılık yapmak durumundayım. İzmir’de üniversite kapasitesine baktığımızda 240 bin civarında üniversite öğrencisi var. Bu öğrencilerimizin barınma problemini çözmek zorundayız” dedi. 

İZSİAD’ın verdiği desteğin ve ÇYDD ile yaptığımız iş birliğinin Türkiye’ye örnek olacağına inandığını söyleyen İduğ, ”Bu konuda hassas, duyarlı dostlar olduğu sürece biz çok daha iyi noktalara gideceğiz. Bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Yurdun bir katı da İZSİAD’dan
İZSİAD Danışma Kurulu Üyesi Ayhan Baran ise “Ülkemizin şu ortamında ÇYDD’nin ve güzel başkanlarımızın bir arada aydınlığa koşmasından dolayı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan insanlar olarak çok mutluyuz” dedi. 300 kız öğrencimiz için yeni bir yurt yapacaklarını ve bir katını da İZSAD olarak üstlendiklerini belirten Baran, “İZSİAD olarak da bu projede bizim de bir katkımız olsun dedik. İZSİAD ailesi olarak her zaman buradayız, yanınızdayız” dedi. 

“300 kız öğrenciye yuva yapıyoruz”
ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Platin ise çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Şahane bir iş birliğiyle kız öğrencilerimize sadece bir bina değil, bir yuva inşa ediyoruz. Böylece ülkemizin eğitimindeki en büyük sorun olan barınma konusunda bir adım atmış olacağız; 300 kız öğrencimize yuva yapacağız. Bir sene sonra inşallah açılışını da beraber yapacağız” dedi. Fenerbahçe eski kalecisi Berke Özer de bir katın yapımını üstleneceğini belirtti.