GÜNDEME BAKIŞ – Pandemi sürecinde vaka sayısında İstanbul’dan sonra ikinci konumda İzmir’de Mayıs ayı ilk 15 günündeki veriler yüz güldürdü. Mayıs ayının başından itibaren vaka, can kaybı, entübe ve yoğun bakım hasta sayısında büyük düşüşler yaşandı.

VAKA SAYISI 100’LERİN ALTINA DÜŞTÜ
Mayıs ayının ilk haftasından sonra günlük vaka sayı 100’ün altına düştü. Takvimler ilerledikçe vaka sayısı ilk önce 50’nin ardından da 25’in altında seyretmeye başladı. 11 Mayıs’ta vaka sayısı 11’e kadar düştü.

REHAVET İNSANLARI SOKAĞA İTTİ
Havaların ısınması ve İzmirlilerdeki “Bize bir şey olmaz” rehaveti  sokakları kalabalıklaştırdı. İzmirliler deniz kenarlarına, ilçelerin çarşılarına adeta akın etti. Bu sırada da sosyal mesafe kuralı adeta yok sayıldı.

VAKA SAYISI ARTTI
Tüm bu yaşananlar nedeniyle; günlük vaka sayısı 15-25 arasındaki seyrederken 18 Mayıs’tan sonra artış kaydedildi. Günlük vaka sayısı 45-55 bandında seyretmeye başladı.

UZMANLAR UYARIYOR
Uzmanlar ise vatandaşları Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallara harfiyen uyulması gerektiğini ifade ediyor ve rehavete kapılmaması konusunda uyarıyor.

ÇİĞLİ AYRINTISI
Öte yandan metropol ilçelerinden Çiğli’de uzun süredir vaka tespit edilmediği bildirildi.