Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün saat 15.00’te açıldı. Koronavirüs salgının etkisinin yoğun bir şekilde devam ettiği ülkemizde TBMM’de alınan tedbirler altında görüşmeler yapılacak. İzmir milletvekilleri, Gündeme Bakış’a tatil döneminde yapılan çalışmaları ve salgın döneminde TBMM’de yapılacak görüşmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

KENDİM İÇİN DEĞİL, YAŞI BİZDEN BÜYÜK VEKİLLER İÇİN ENDİŞE EDİYORUM
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: “Yolculuklarımı araçla yapıyorum pandemi döneminde. Ankara vaka sayılarının fazla olması alacağımız tedbirleri artırıyor. Kendim açısından değil yaşı bizden büyük vekillerimiz ve aile bireylerimiz açısından endişe ediyorum.
Tatil döneminde de çalışmalarımızı sürdürdüm. Milli savunma komisyonu çalışmaları bağlamında görüşmeler yaptım. Şehit aileleri ve gazilerimizle, naksız emekli edilen 624 albayımızdan bazılarıyla, binbaşılarımız, astsubaylarımız, uzman çavuşlarımızın dernek yöneticileriyle bir araya geldim. Ayrıca genel başkanımızın talimatı doğrultusunda esnaflarla görüşmeler yaptım. Adalet talep eden mağdur aileler bulunmakta onlarla görüşme yapıp kanun teklifi hazırladım. Atatürk’çü Düşünce Dernekleri ziyaretlerim oldu. 10 Ağustos Sevr imzalanışının yıldönümünde 3 milletvekilimizle Anıtkabir’den milletimize Sevr hayalleri görenlerin hüsrana uğrayacağını haykırdık. Aynı gün Cebeci şehitliği, 1.Meclis, merhum Bülent Ecevit ve devlet büyükleri mezarlıklarını ziyaret ettik. 30 Ağustos’ta Afyon Kütahya bölgesinde idik. Kocatepe ve Zafertepe’den milletimize selam verdik.”

TEDİRGİNLİK BİZİ HİZMET YOLUNDAN ALIKOYAMAZ
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar:  “Meclis tatile girdiği günden itibaren sahada çalışmalarımıza devam ettik. İletişim ofisimizde maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek, hemşehrilerimizle düzenli olarak bir araya geldik. Yoğun meclis gündeminin bitmesi ile birlikte tabi ki ailemize de zaman ayırdık. İlçe kongrelerimize katılıp, teşkilatımızla bir araya geldik. Ayrıca pandeminin yoğun olduğu aylarda sürekli video konferans yöntemi ile teşkilatımızın toplantılarına katıldık. Genel Başkan Yardımcımız, İl Başkanımız ve Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte değerlendirme toplantıları düzenlendik. Bunların yanı sıra sürekli vatandaşlarımızla iletişim halinde olduk. Gerek sosyal medyadan, gerek telefonla gerekse siz değerli basın mensuplarımızın aracılığı ile iletişimimizi hiç koparmadık. Meclis bugün itibari ile yoğun bir gündem ile açıldı. Bizde bugün Ankara’ya uçak ile gittik. Ancak zaman zaman kendi aracımızla da çalışmalara katıldığımız oldu. Bu seferlik uçakla gitmeyi tercih ettik. Kırkpınar ailesi olarak gerek İzmir’de gerek Erzurum’da gerekse diğer illerde yaşayan akrabalarımız oldukça fazla. Bu süreçte akrabalarımızdan covid nedeni ile kaybettiklerimiz oldu. Kendilerine ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sıkıntılı günler geçirdik ve halen geçirmeye devam ediyoruz. Ancak Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu kararlara riayet ederek, bu hastalıktan korunabileceğimizi düşünmekteyim. Tabi ki her insanda olduğu gibi bizde de tedirginlik var. Ancak bu tedirginlik bizi millete hizmet yolundan alıkoyamaz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi aşk ile çalışan yorulmaz. Biz bu ülkeye bu millete aşk ile hizmet ediyoruz. Her ne kadar tedirginliğimiz olsa da gerekli tedbirlerimizi alarak meclis çalışmalarımıza katılmaya başlayacağız.”

“BAZEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIYORUM”
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: “Seyahatlerimi kendi aracımla yapmayı tercih ediyorum. Bütün esnaf odalarını tamamını gezerek dertlerini dinledim. İlçe başkanlarımızı gezdim. Bu ziyaretler esnasında çok fazla vatandaşlarımızla sohbet ettim. Tedirginlik oldukça fazla. Ankara korona açısından çok yoğun ve biz de risk altındayız. Kendi araçlarımı kullanmadığım dönemlerde toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Bu da riski daha da arttırıyor. Kontrollü olmaya çalışıyoruz. Çok şükür şimdiye kadar yakalanmadık ama yakalanmayacağımız anlamına gelmiyor.”

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Meclis tatile girdikten sonra ilçe turuna çıktım. Hemen hemen her gün bir ilçeye gittik. Zaman zaman iki hatta üç ilçeyi aynı anda ziyaret ettiğimiz oldu. Oldukça yoğun bir süreç geçirdik. Korona virüs tedirginliği herkes gibi elbette bizde de var. Ama gerekli tedbirleri alıyoruz. TBMM yoğun bir çalışma dönemine girecek. Mecliste de her türlü korona virüs tedbiri uygulanıyor. Meclis dışı çalışmalarda yine İzmir’de olacağım. Teşkilatımızı, esnafımızı ziyaret edeceğim”

KONGRELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK, HEP SAHADAYDIM
İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Yoğun bir yaz dönemi geçirdim. Birçok ilimizde ilçe kongreleri vardık, onları tamamladık. Birçok yerde kongrelere katıldım. Hep teşkilatımızla birlikteydik. Grup Başkanvekilliği görevimiz olduğu için Ankara’da da mesai harcadık. Korona virüse yönelik elimizden geldiğince tedbir alıyoruz. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına elimizden geldiğince uyduk. Tabi ki herkeste tedirginlik var. Bu da oldukça doğal. Her gün binlerce bu virüse yakalanıyor. Ankara’da vaka sayısının fazla olduğu açıklandı. TBMM’de gerekli tedbirler alındı. Testler yapılıyor. Biz de dikkat ediyoruz. Allah herkesi bu hastalıktan korusun”