GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) İzmir’de 112 acil çağrı merkezine yönelik şikayetler pandemi döneminde pik yaptı. Vatandaşlar 112 acil çağrı merkezine ulaşamamaktan yakındı.

2 SAAT ULAŞAMADIK
Kayınvalidesi ile kayınbederinin çok dikkat etmelerine karşın koronavirüse yakalandığını anlatan ve isminin açıklanmasını istemeyen T.B, “Annem 67, babam 77 yaşındaydı. Çok dikkat ediyorlardı.  

Zaten dışarıda çıkmıyorlardı. Gittikleri tek yer bakkal. O da gazete almak için. Geçtiğimiz hafta koronavirüse yakalandılar. Evde durumları kötüleşti. Hemen 112 acil çağrı merkezini aradım ama açan olmadı. Bildiğiniz ulaşamadık. Bol bol müzik dinlettiler. Tam 2 saat boyunca!” dedi.

YOĞUNLUĞU ANLAYABİLİYORUZ AMA…
Koronovirüs nedeniyle sağlık çalışanlarının yoğunluğunu anlayabildiklerini belirten T.B, “Ancak panikle aradığınız 112’yi ulaşamamak kabul edilebilir bir şey değil. İzmir gibi bir ilde bu olmamalı. Anne ve babamız 5 gün hastanede tedavi gördü. Ancak durumları her geçen gün ağırlaştı ve hayata veda ettiler. Acımız çok büyük” dedi.

EVDEN DIŞARI ÇIKMASINLAR
65 yaş ve üstünün evden ekmek almaya bile çıkmamasını isteyen T.B, “Annem ve babam çok dikkat ediyorlardı. Bakkaldan gazete almaya çıkıyorlardı. Market işlerini çoğunlukla biz hallediyorduk. 65 yaş ve üstü evden çıkmasın. Bu işin şakası gerçekten yok. 5 günde bu hayattan göçüp gittiler. Kimse, ‘Bizim başımıza gelmez’ diye bir yanlışa düşmesin” diye konuştu.