Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ-  Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin yeniden yapılması kararı verdi. YSK seçim takvimini 23 Haziran olarak belirlemesi tatil planı yapan İstanbulluların kafalarında soru işareti bıraktı. İstanbullulara iyi haber İzmir’den geldi. İzmir’in Çeşme ilçesinde Alaçatı Turizm Derneği seçimin yapılacağı tarihe rezervasyon yapan İstanbulların rezervasyonlarını iptal edebileceklerini ve ücretlerini iade edileceğini açıkladı.

MİSAFİRLERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ
Demokrasi adına böyle bir karar aldıklarını ve kararı rezervasyon yapan müşterilere bildirdiklerini kaydeden Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, “Demokrasi adına, insanların bir önceki seçimlerde kullandıkları oyları yeniden kullanması adına böyle bir karar aldı. Seçim kararı sonradan alınan bir karar, misafirlerimiz erken rezervasyon yaptılar. Biz misafirlerimizin mağdur olmaması için böyle uygulamaya gittik. Bu şekilde misafirlerimize geri dönüş yapıp bilgilendirme yapıyoruz” diye konuştu.

REZERVASYON İPTALİ İSTEYEN MÜŞTERİLERİMİZE İADELERİNİ YAPIYORUZ
Müşterilere rezervasyon ücretlerini 2 gün içinde iade ettiklerini diledikleri halde rezervasyonu farklı bir güne aktardıklarını belirten Denizeri, “Alaçatı Turizm Derneği’ne üye olan tüm işletmeler bu karara onay verdi. Derneğimize üye 155 işletmemiz bulunuyor. Bu uygulamamız hafta sonu geçerli olacak. Şuan rezervasyon iptali talebi bulunuyor, biz de misafirlerimizin iadelerini 2 gün içerisinde yapıyoruz. İstenmesi halinde bu tarihte işletmelerimizi kapatabiliriz. Hatta üyelerimizden bazıları bu tarih içerisinde işletmelerini açmayacaklarını beyan ettiler.  Yurt dışından da gelen misafirlerimiz oluyor fakat bu sadece İstanbul’dan gelen misafirlerimiz için geçerli olacaktır” diye konuştu.