GÜNDEME BAKIŞ - Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların her türlü sıkıntısında yanında olduğunu belirterek, “Son zamanlarda ilimizde meydana gelen afetler kapsamında vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için hızlı bir şekilde 3 milyon 819 bin TL nakdi yardımı, 12 ilçemizde ikamet eden 1.228 ihtiyaç sahibi aileye teslim etmemiz için bizlere aktardı. Gönderilen nakdi yardım Valiliğimiz Koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe kaymakamlıklarına aktarılmış ve ödemeler ailelerimize verilmeye başlanmıştır. İlin Valisi olarak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’a İzmirli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger, Konak ilçesinde yaşayan ve selden zarar gören Sultan Civciv ile Didem Yıldırım'a Bakan Selçuk adına yardım çeklerini verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Köşger, devletin, tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu kaydederek, son zamanlarda kentte meydana gelen afetler kapsamında vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Nakdi yardımların ilçe kaymakamlıklarına aktarıldığını, ödemelerin ailelere yapılmaya başlandığını aktaran Köşger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Selçuk'a İzmirliler adına teşekkür etti.