Buca'daki bir okulun ilkokul ile ortaokul öğrencileri, 'Umut' temalı maske tasarımlarıyla pandemi sürecinde farkındalık yaratmak için yarıştı. Tüm dünyayı etkisini altına alan pandemi sürecinde uzun süre evde kalan öğrenciler, bu zorlu süreçte umutlarını maskelere çizerek en güzel tasarımı yapmaya çalıştı. Yarışma sonucunda ilkokul ve ortaokul kademelerinden 3'er öğrenci dereceye girdi. Dereceye giren öğrenciler, sosyal medya üzerinden yapılan oylamalarla seçildi.

Dereceye giren öğrencilere, çeşitli hediyeler verildi. Birincilere verilen yaratıcılık setinin yanında seçilen maske tasarımları da basılarak velilere ve öğrencilere dağıtıldı. İkincilere akrilik boya setleri, üçüncülere ise pastel boya setleri hediye edildi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Selin Köle, "Çocukların hayal güçlerini, umutlarıyla nasıl yansıtabildiklerini gördük. Öyle ki elimize gelen tasarımlarda koronavirüs ve pandemi süreciyle ilgili örneklerden tutun da maskeye örgü saçlı kız karakteri çizip iplerinden saç modeli veren hatta uzay ve yüz emojilerini bile kullananlar vardı. Hepsi birbirinden güzel ve yaratıcıydı" dedi.