GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’de müzisyen Mehmet Mert El evinde intihar etti. Yaklaşık 1 yıldır işsiz olduğu belirtilen El’in psikolojik sorunlar yaşadığı aktarıldı.

MÜZİSYENLER DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA
İzmir Müzisyenler Derneği’ne ait sosyal medya hesabından açıklama yaptığı açıklama şu şekilde:
“Sevgili yol arkadaşımız, dostumuz, canımız, üyemiz, perküsyon çalarak geçimini sağlayan müzisyen Mehmet Mert El bugün 17.30 sularında maalesef canına kıydı. Dernek yöneticilerimiz saatlerdir cenazenin kaldırılma işlemleri için evinin önünde beklemekteler. Adli Tıp, savcılık ve emniyet görevlileri henüz ayrıldılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cenaze aracı cenazeyi otopsi yapılmak üzere Bayraklı Adliyesi'ne götürdü. Yaklaşık 1 yıldır işsiz olan arkadaşımız, bir süredir psikolojik olarak sıkıntı yaşadığı bir döneme girmişti.
Yaşamını dönüştürmek, değiştirmek, daha iyi bir insan olmak için çaba harcayan, kendisiyle uğraşan,  dayanışmacı ve paylaşımcı, özverili ve fedakar, emekçi bir dostumuzdu. İzmir Müzisyenler Derneği'nin toplumsal dayanışma etkinliklerine gönüllü gelirdi, yoksul insanlar, mülteciler, çocuklar, depremzedeler için yürüttüğümüz yardımlaşma faaliyetlerinde eşya taşır, dağıtımlara yardım eder, gönlünden ve yüreğinden verirdi. Bizim için çok büyük bir kayıp. Çok üzgünüz.

Acı ve zor günler yaşıyoruz. Psikolojik olarak çok büyük travmalarla yüz yüze kaldığımız bir dönemde ayrıca ekonomik zorluklar ve işsizlik de üstüne tuz biber ekmekte. Elimizden geldiğince birbirimize destek olmak, manevi anlamda da birbirimizin yanında durmak, kuru ekmeği, dostluğu, sevgiyi paylaşmak, birbirimize moral ve güç vermek zorundayız.
Ailesine, sevdiklerine ve müzisyen camiasına başsağlığı diliyoruz.”