Uluslararası Lions Başkanı Gudrun Yngvadottir'in New Voices programı doğrultusunda; Türkiye'de kadınların girişimciliğe özendirilmesi, kadın emeğinin yüceltilmesini ve başarılı kadın girişimcilerin rol model olarak toplumda görünür kılınmasını hedefleyen yarışmada, Meltem Başkurt 2 bin 106 oy farkla birinciliği kazandı ve İstanbul'da düzenlenen törende, ödülünü aldı. Birinciler 5 bin TL para ödülü, ikinciler yarım, üçüncüler ise çeyrek altının sahibi oldu.


Törende konuşan MD 118 Lions Konfederasyon Başkanı Nasuhi Öndersev, Türkiye'nin 81 ilinden kadın girişimcilerin yolladığı projelerden 311'inin dosyasının kabul gördüğünü söyledi. Öndersev, "Konularında uzman akademisyenler ile gönüllülerden oluşan jüri üyeleri altı tam gün çalışarak Genç Girişimci , Dijital ve Teknoloji Girişimcisi, Sosyal Girişimci, Tarım Girişimcisi, Tasarımcı Girişimcisi kategorilerinde proje değerlendirme ölçütleriyle yapılan puanlama sistemiyle 28 finalist belirledi. Finale kalan yarışmacıların onayı ile www.lionsfykg.com web sayfasından halk oylaması yapıldı ve 49 bin 226 kişi oy verdi. Dereceye giren arkadaşlarımızın Lions kulüpleriyle işbirliği yapmalarını öneriyoruz. Böylece Uluslararası LCIF örgütünden hibe desteği sağlama imkanına sahip olurlar" dedi.


Dereceye giren girişimcileri kutlayan Öndersev, projeye oy vererek kadın yarışmacılara destek olan herkese de teşekkür etti.