Çocukluğundan beri büyük ilgi duyduğu Çin kültürünü yakından tanımanın ve Çince öğrenmenin hayalini kuran Melike Evtut, bu hedeflerini İzmir Ekonomi Üniversitesi ile gerçekleştirdi. İşletme Bölümü’nde okurken, ikinci yabancı dil olarak Çince’yi tercih eden Evtut, İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Çin Dili Koordinatörü Yuan Peng’in yönlendirmesiyle, öğrenciyken eğitim ve staj için Çin’e gitme imkanı da buldu. Evtut, geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde çok sayıda gencin katılımıyla yapılan Çince Köprüsü Dünya Üniversite Öğrencileri Yarışması’nda da üçüncülük elde etti. 
İngilizcenin yanı sıra çok iyi derecede Çince de öğrenen Evtut, geçtiğimiz aylarda burs desteği alabilmek için Çin Halk Cumhuriyeti Hükümetine başvuruda bulundu. Evtut’un bugüne kadarki başarılarını, not ortalamasını ve referanslarını detaylıca inceleyen yetkililer, Evtut’un tam burslu olarak Çin’de yüksek lisans yapmasını uygun buldu. 

“HEDEFLERİME YAKLAŞTIĞIMI HİSSEDİYORUM” 
Türkiye’deki yüzlerce öğrencinin hayalini kurduğu bursu almayı başaran Evtut, “Çin, dünya genelinde önemli bir güce sahip. Aynı zamanda zengin tarihi ile de dikkat çekiyor. Daha önce dil eğitimi ve staj için Çin’e gitmiştim. Ancak yüksek lisans bana çok şey katacak. Ailem de ben de mutlu ve heyecanlıyız. Gelecekte, Çin’de faaliyet gösteren Türk firmalarında ya da iki ülke arasında köprü olabileceğim bir pozisyonda çalışmayı çok isterim. Hedeflerime yaklaştığımı hissediyorum. Kısa süre içerisinde bu noktalara gelmemde üniversitemin ve akademisyenlerimizin büyük payı var. Bana destek olan, yol gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.      

“KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ”
İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Çin Dili Koordinatörü Yuan Peng ise, ikinci yabancı dil olarak Çince’yi tercih eden öğrencilerin uluslararası alanda da başarıya ulaştığına dikkat çekti. Peng, “Öğrencimiz Melike, azmi ve başarısıyla kendisinden sonra gelen öğrencilere de cesaret verdi. Kendisini kutluyorum. Üniversitemiz, Çin ile ilişkilere büyük önem veriyor. Ege’deki tek Çin Kültür Merkezi, üniversitemiz bünyesinde bulunuyor. Sadece dil öğretmekle kalmıyor, öğrencilerimize Çin kültürünü de tanıtıyoruz. Bu sayede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sunuyoruz. Öğrencilerimiz için çaba gösteriyor, kendilerini en iyi şekilde geliştirmeleri için onları teşvik ediyoruz. Bundan sonra da öğrencilerimizin başarılarıyla bizleri gururlandıracağından şüphe duymuyorum” diye konuştu.