İşkadını Filiz Erel Tegge, eşi Karl Hermann Tegge, kızı ve Knight and Bride kurucusu İpek Emre, firma çalışanları ile birlikte sosyal sorumluluk kapsamında İzmir’in Kemalpaşa ilçesinin Yiğitler Beldesi’ndeki Islak Burunlar Hayvan Koruma Derneği Barınağı’nı ziyaret etti. Dernek yöneticileri Fatma – Zehra Gülten kardeşler tarafından imkansızlıklar içerisinde yaşatılan barınağa mama yardımında bulanan Trendworld firmasının sahibi Filiz Erel Tegge, herkesi sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet etti.

FATMA HANIMLAR ARTMALI
Tarlada barınarak kurarak sahipsiz köpekleri sahiplenen iki kız kardeşin hikayesini dinleyen Tegge, “Burada yaşayan güzel canlılar, hayatımıza pozitif etkide bulunuyorlar. Bizim onlara yardımcı olmamız lazım. Ekibim ile ben Fatma hanım ve kardeşinin yaptıklarını takdirle karşılıyoruz. Tüm sahipsiz köpek ve kedilerimizin inşallah sıcak yuva bulmalarını temenni ediyorum. Fatma hanımlar artmalı, onları yalnız bırakmayalım” diye konuştu.

BARINAK YOL NEDENİYLE KALKABİLİR
26 yılını can dostlarına adayan Islak Burunlar Hayvan Koruma Derneği Başkanı Fatma Gülten, iki yıl önce Yiğitler Beldesi’ne yerleşti. Almanya’dan bir hayırseverin 50 bin Euro bağışladığını ve 15 yıllığına bedelsiz oturma izni verdiğini anlatan Gülten, bağışla yaptığı barınakta 120 köpeğiyle birlikte bir yaşam sürüyor. Almanya’daki hayırseverlerin yardımıyla, elektrik ve suyun olmadığı bölgedeki evi için güneş enerjisi ve su tankı yaptırıldı. Bölgedeki yol çalışması ve çevredeki bazı vatandaşların şikayetleri nedeniyle barınağının kaldırılmasının gündemde olduğunu anlatan Gülten, yetkililerden yardım istedi.

ARABAMIZI VE EVİMİZİ SATTIK
Sokakta bulduğu veya ailelerin verdiği köpekleri barınaklarında rehabilite edip, isteyen ailelere verdiklerini anlatan Gülten, “Biz böyle yaşamaktan mutluyuz. Günde 20 telefon geliyor, ‘Köpeğime bakamıyorum, size vermek istiyorum’ diye. Biz iki kız kardeş emekli maaşımızla 120 köpeğe bakıyoruz. Bu yol uğrunda bir evimizi ve arabamızı sattık. Filiz Hanım gibi duyarlı insanlarımız bağışlarıyla ayakta kalmaya çalışıyoruz” diye konuştu.