BASIFED YÖNETIM KURULU BAŞKANI SEDA KAYA ÖSEN:
Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele ve istiklal savaşımızın, 30 Ağustos 1922 günü büyük bir zafer ile taçlanması, Türk milletinin tarihinde yeni bir eşik yaratmış ve bu eşikten sonra Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yol açılmıştır. Bu anlamda Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı’nın zafer ile sonlandığının da bir anlamda tescilidir. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, o dönem bu toplumun yaptığı fedakarlıkları idrak ederek kutlamamız, bir yandan zaferi coşkuyla yaşarken, bu zafer uğruna canlarını feda etmiş nice vatan evladını anmamız da elzemdir. Bu sebeple bize bu zaferi armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu uğurda canını vermiş tüm insanlarımızı sevgiyle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

 

IZSIAD YÖNETIM KURULU BAŞKANI HASAN KÜÇÜKKURT:
Esaretin hiçbir türlüsüne, hiçbir zaman boyun eğmemiş Türk milletini kendi vatanında esarete mahkum etmek isteyen emperyalist saldırıya karşı vatanının her karışını “hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh da bütün vatandır” sözüyle temellendirdiği askeri dehasıyla savunan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını öncelikle saygıyla anıyorum. 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi, Cumhuriyet’e giden yolun ilk mihenk taşı olmuştur. Zira emperyalist güçlerin misakı milli sınırları içinden sökülüp atıldığı, son kırıntılarının da İzmir’den gemilere binerek kaçtığı bu milli mücadele, bu milletin hiçbir zaman diz çöktürülemeyecek kadar birbirine bağlı olduğunun da en açık ifadesidir. Bu uğurda kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğinde saygı ile anıyor, tüm Türkiye Cumhuriyeti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. 

TÜGIAD EGE ŞUBESI YÖNETIM KURULU BAŞKANI CAN YAVAŞ:
Milli bayramlar toplumumuzun milli ve ulusal değerlerinin hissedildiği, yürekten duyumsanan günlerin başında gelir. Tıpkı dini bayramların manevi dünyamızda bizleri birbirimize yaklaştırdığı gibi milli bayramlar da bizleri ulusal değerlerimizin çevresinde buluşturur. 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu anlamda belki de en önemli bayramımız diyebiliriz. Destansı Kurtuluş Savaşı’nı zafer ile taçlandırılarak sona erdiren zafer olan Büyük Taarruz ‘un yıldönümünde, başta bu zaferi bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnet ile anıyor, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı cani gönülden kutluyorum.

KEMALPAŞA SANAYICI VE İŞ İNSANLARI DERNEĞI (KESİAD) YÖNETIM KURULU BAŞKANI HALUK MERIÇ:
30 Ağustos 1922’de kazanılan bu büyük zafer, şanlı ulusumuzun canı pahasına yazdığı eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşı’mızın başarıya ulaşmasında en önemli askeri başarı olan bu büyük zaferin ardında milletimizin özgürlük aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi’nin yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu yolda canlarını vermiş olan tüm şehitlerimize ve bize bu Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyor, rahmet diliyorum. 

IZIKAD YÖNETIM KURULU BAŞKANI HURIYE SERTER:
Çanakkale ve Sakarya’da düşmanın önüne set çeken Mustafa Kemal’in askerleri, 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdelemiştir. Bu müjde, aynı zamanda Türk kadınının özgürlüğünün de müjdesi olmuştur.
Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu laik demokratik Cumhuriyet ile bir anlamda kadına da kurtuluşunu armağan etmiştir. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda en önemli mihenk taşlarından biri olan Büyük Taarruz, aynı zamanda kadının özgürleşmesi için de önemli bir eşiktir.


30 Ağustos Zafer Bayramı ile kadını özgürleştiren Cumhuriyet değerlerine bugün yönelen saldırılara mücadele etmek adına, her platformda, her ortamda, her zeminde kadının ve Cumhuriyet değerlerinin hakkını savunmak, kadına yönelmiş olan ayrımcı politikalara set çekmek boynumuzun borcudur. Bunu tüm kadınlar adına yürütmekten asla yorulmadık, yorulmayacağız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin en temel zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tüm ülkemize kutlu olmasını dilerim.