Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği ( İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve beraberindeki heyet Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Ankara çıkarmasına yönelik açıklamada bulunan Özkan, "16 ay boyunca gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı bırakmadık. Şimdi temsilcilerimizle birlikte Ankara yoluna düştük. Toplu halde gitmek inşallah kısmet olmaz ve bu gidişimizle çözeriz diye düşünüyorum. Yarın grubu olan partilerle TBMM'de görüşmek için gidiyoruz. Şu anda AK Parti ile burada zaten görüşeceğiz, orada da Bayındırlık ve İmar Komisyon Başkanı ile görüşeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ağırlayacak bizi. İYİ Parti'den Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu  görüşeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nden talepte bulunduk ancak şu ana kadar bir geri dönüş alamadık" dedi.

Öte yandan depremzedelere son Başbakan ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırımla da bir araya gelecek. Görüşmede AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve vekiller de hazır bulunacak. 

"ANITKABİR'E ÇELENK KOYACAĞIZ"
Özkan, "Kısmet olursa yolcuğumuz konaklamanın ardından meclise gideceğiz. Çarşmaba günü de Allah kısmet ederse Anıtkabir'e çelenk koyma merasimi gerçekleştireceğiz. Allah hayırlara vesile etsin, mübarek günde hayırlı haberler alırız inşallah diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.