Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de düzenlediği ilk mitinge İzmir’in CHP’li belediye başkanları ve milletvekilleri toplu katılım sağladı. GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan CHP’liler gerçekleşen mitingle birlikte erken seçim startının verildiğini belirtti. İkinci miting için tarihin ve kentin belli olduğunu kaydeden başkanlar, “Geliyor gelmekte olan” dedi.  

KİM NE DEDİ ? 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de düzenlediği miting; umudun, heyecanın, coşkunun mitingi oldu. Türkiye’nin demokrasiye, hakka, hukuka, insanca yaşamaya, iyi giden ekonomiye, barışa, kardeşliğe duyduğu hasretin bir simgesi oldu. Alan yetmedi, insanlar sokaklara taştı. Mitingi birkaç kelimeyle özetlersek eğer, “Geliyor gelmekte olan” bu mitingi anlatacak en güzel cümle olur. Bu mitingle birlikte erken seçimin ve CHP iktidarının meşalesini yaktık. Güzel günlere az kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Halkımızla sırt sırta verdik, hiçbir güç durduramaz artık akan bu coşkun seli. Çok güzel bir kalabalık vardı. Hakikaten muazzam bir heyecan vardı, coşku vardı ama en önemlisi büyük bir umut vardı. Türkiye bir yangın yeri diyoruz ya, işte o yangının söneceğine dair büyük bir umut vardı. Genel Başkanımızın konuşmaları çok güzeldi, bize bu büyük umudu veren Genel Başkanımızdır. Türkiye’nin içine düştüğü krizde, eşi benzeri görülmemiş bir kriz yaşıyoruz çünkü, bu krizden çıkış için bir umut gördük meydanda.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: “Mitingimiz umut dolu, coşkulu bir mitingdi. Türkiye’nin uzun süredir mitinge ihtiyacı varmış.  Halkın iktidara sesini duyurmak için bir mecraya ihtiyacı varmış, o da bizim mitingimizde vücut buldu. Partililerden ziyade halkın bu iktidarın yarattığı her türlü baskıdan, her türlü hukuksuzluktan, her türlü yolsuzluktan bıkmış halkın iktidara karşı sesini yükselttiği bir mitingdi. Alanlar yetmedi bu mitingde. Genel Başkanımızın coşkulu konuşması ve iktidara geldiğinde ne yapacağını tane tane anlatması halka büyük bir umut oldu. Alanda insanlarla da görüştük. İnsanlar bu gece “İyi ki CHP var, iyi ki Kemal Kılıçdaroğlu var’ diyerek huzur içinde evlerine gidecekler ve CHP’yi büyük bir titizlikle takip edeceklerine inandığım bir miting oldu” 

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan: Çok coşkulu ve muazzam bir miting oldu. Muazzam bir kalabalık vardı, polis arama noktaları mitingin ortasında kaldı. İnsanlar alana giremedi, çok büyük bir kalabalık vardı. Mersin’de taşıma yapılmayan bir mitingdi. Coşkusu yüksek, her kesimden insanın olduğu çiftçinin, köylünün, esnafın, yaşlının öğrencinin, ülkede adalet arayan, hukuk arayan, değişim isteyen, artık hayat pahalılığından bıkmış herkes gelerek destek olduğu bir mitingdi. Güzel ve coşkulu geçti.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Geleceği inşa eden, umutlarını Cumhuriyet Halk Partisi’nin umutlarına katan, toplumun bütün kesimlerini bir araya getiren görkemli bir miting oldu.

PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu: “Çok güzeldi. Coşkulu idi. Katılım gerçekten beklenin üstünde oldu. AKP insanlara yeter dedirtti. Alana gelenler Mersinli. Doldurma kalabalık yoktu. Geliyor gelmekte olan!”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Türkiye’de bugüne kadar hiç görülmemiş, en heyecanlı, en kalabalık ve en anlamlı mitingi yaptık. Miting; halkın mitingiydi çünkü… Biz kapıda görevliydik. Gelen insanların ruh halleri inanın bizi çok coşturdu. Artık gelen kitle Türkiye’de çok ciddi bir değişimin habercisi, sadece biz değiliz kitleler, halk haberci. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da çok net mesajlar vererek; geliyor gelmekte olan dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Mitingden çıktık şimdi. Halkımız mitingleri özlemiş, çok coşkulu, çok katılımı yüksek, çok güzel bir miting oldu. Genel Başkanımız da zaten özellikle vatandaşın sıkıntılı olan kesimleriyle işçisiyle, köylüsüyle, çiftçisiyle, memuruyla ilgili çok iyi mesajlar verdi. Geliyor gelmekte olan, en güzel şekilde ifade edildi. Partimiz iktidara doğru koşuyor, bunun coşkusunu yaşıyoruz, her şey güzel olacak diyoruz.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında, milletin sesine kulak vermek için Mersin’deyiz. İl başkanımız, ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımızla birlikte tarihi ana tanıklık ettik.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: Tek kelime geliyor gelmekte olan, çok fazla katılım vardı. Tahminlerin üzerinde katılım vardı. Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı’nı biz gördük, bu mitingle seçim süreci başladı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay: Mersindeyiz, bütün belediye başkanları, Tunç başkan, Parti Meclisi üyeleri, İl başkanımız, milletvekillerimiz. Oldukça kalabalıktı, yoğun bir katılım vardı. Bütün alan tıka basa doluydu. Coşkulu bir ortam vardı. Genel Başkanımız güzel bir konuşma yaptı, sorunlu olan hemen her kesimin sorunlarına yönelik çözümlerimizin sözünü verdi. Bu ilk miting, bir erken seçimi süreci başladı gibi düşünüyoruz. Yakında ikinci bir mitingin başka bir şehirde yapılacağına dair duyum aldık, belirlenmiş. Artık bundan sonra bu tür mitingler olacak, biz de olabildiğince katılım sağlayacağız. Güzel bir ortamdı, coşkulu bir ortamdı.  

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz: muhteşemdi çok kalabalıktı. Genel Başkanımız çok güzel konuştu, ekonomiye, yokluğa ve yoksulluğa dikkat çekti. İlgi müthişti.  

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı: Muhteşem, harika, çok güzel, çok kalabalık bir mitingdi. İlk mitingdi, müthiş  bir katılım vardı, özellikle gençlerin çok olduğunu yoğun ilgi gösterdiğini gözlemledim, gençlerden yoğun bir katılım vardı. Bir alan var ancak katılımcılar alanlara sığmadı, sokaklara taştı, coşku fazlaydı. Çok güzel geçti.  

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin: “Katılım çok çok iyiydi, mitingin coşkusu çok güzeldi, harikaydı. Özellikle mitingde halkı konuşturmaları müthişti, insanları hem duygulandırdı, hem de insanlar kendi dilini, derdini binlerce kişiye derdini anlatabildi. Halkın coşkusu çok iyiydi, harikaydı, Genel Başkanımızın konuşmaları çok iyiydi. Genel anlamda müthişti”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: Harika. “Toplumun beklediği, bütün mesajlar vatandaşlara iletildi. Alan çok coşkulu idi. Heyecan çok yüksekti. Büyük bir insan seli vardı. Vatandaşlar seçim istiyor. Hemen seçim”

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya: “Mersindeyiz. Muhteşem güzeldi, çok büyük katılım vardı, alanlara sığmadık giremeyen örgütler vardı, her şeyden önemlisi umut vardı. Geliyor gelmekte olan. Herkes değişim istiyor, bunu alanlarda bugün bir kez daha gördük”

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar: “Geliyor gelmekte olan. Mersin’de çok coşkulu bir kalabalık vardı. Bu bazı şeylerin değiştiğini herkese gösteriyor”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin: “Ülkemiz ekonomik olarak kötü bir süreçten geçiyor. Genel başkanımızın konuşması öncesi kürsüye çıkan yurttaşların sözleri herkesin yüreğini dağladı. Artık değişimin ayakları sesleri geliyor. Mersin’de bunu gördük. Çok büyük bir kalabalık ve coşku vardı. Gerçekten de geliyor gelmekte olan”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: “Kalabalık çok iyiydi. Yoğun kalabalık vardı. İnsanlarda umut var. Beklenti var. Vatandaşlar umudunu CHP’ye bağlamış. Bunu tüm Türkiye gördü”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü: “Coşkulu, pandemi şartlarına rağmen yoğun bir kalabalık vardı. İnsanların yüzünde mutluluk ve heyecan vardı. Genel başkan da önemli bir konuşma yaptı. Vatandaşların konuşması da bizleri ve alanı etkiledi”

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran: “Yaklaşmakta olan CHP iktidarının ayaklarını Mersin’de gördük. Muhteşem bir coşku vardı. İnsan seli vardı. En önemlisi inanmış bir insan topluluğu vardı”

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: Halkımız çok coşkulu, çok heyecanlydı. Çok güzel bir miting oldu. Katılım çok yüksekti. Çok başarılı bir miting oldu. Genel Başkanımızın önderliğinde başlatılan bu “Milletin sesi” mitingleri artarak devam edecek. Kısacası geliyor gelmekte olan diyorum.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Mitingden çıktık şimdi. Halkımız mitingleri özlemiş, çok coşkulu, çok katılımı yüksek, çok güzel bir miting oldu. Genel Başkanımız da zaten özellikle vatandaşın sıkıntılı olan kesimleriyle işçisiyle, köylüsüyle, çiftçisiyle, memuruyla ilgili çok iyi mesajlar verdi. Geliyor gelmekte olan, en güzel şekilde ifade edildi. Partimiz iktidara doğru koşuyor, bunun coşkusunu yaşıyoruz, her şey güzel olacak diyoruz.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş: Mitingin havası çok güzeldi, katılım çok yüksekti. Mersin’de bu kalabalıkta bir miting hiç gerçekleşmemiş. Sayısal anlamda sevindiriciydi. Bir de genel Merkezimiz, Genel Başkanımız yeni bir tarz düşünmüş; kendisinden önce toplumun değişik kesimlerini temsil eden genci, esnafı, çalışan kadını, işsiz kadını, gencin işsiz olanı, herhangi bir sınava tabi olmuş ama ne yazık ki bir yere girememiş kendi branşında, özellikle PDR gibi alanlarda. Bunları önce dile getirmesi, toplumun nabzını tutma adına daha sonra da bunların çözümü yönünde söylemiş olduğu öneriler özellikle devlet içinde belli topluma karşı, devlete karşı olanların yanında yer tutmayacağız demesi ilgi açısından çok etkili oldu. Bir eğitimci olarak beni ‘Sorunları gelir gelmez çözeceğiz’ demesi çok mutlu etti. Tarımda faizlerin silinecek olması, bir haftada bunu halledeceğini söylemesi tamamen toplumun zor kesiminde olan zor anlar yaşayan kesimlere yönelik somut mesajlar olması adına sevindiriciydi. Bu da Genel Başkanımızın devleti ne kadar iyi tanıdığı, devlet işleyişini tanımanın getirdiği doğru görüşlerini söyleyebilmesi adına da çok çok iyiydi. Seçim sattı mahalline girişin  ilk mitingi olmasına rağmen Mersinlilerden duyduğumuz ve orada aldığımız bilgilere dayalı olarak onlar da çok mutlu oldu biz de yerinde görerek bu havayı yaşamış olduk.