GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmadan yeni bir doğa felaketi daha yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, birçok ilçede doluya döndü.

Çeşme, Güzelbahçe, Urla başta olmak üzere ceviz büyüklüğündeki dolular araçlara zarar verdi. Yollar bir anda beyaza büründü.

ÇEŞME’DE HORTUM FELAKETİ

Çeşme ilçesinde ise denizde başlayan hortum kara içerisinde ilerledi. Çeşme Marina’dan içeri doğru ilerleyen hortum 10’a yakın aracın ters dönmesine neden oldu. 4 tekne battı. 16 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hortum, Marina yakınındaki bir inşaattaki vinç devrildi. Bu arada evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi.

VATANDAŞLAR: “BİZ BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK”

Olayı yaşayan vatandaşlar, “Biz ömrümüzde böyle bir şey görmedik. Hortum evimizin önünden geçti, gitti. Önüne neyi kattıysa fırlattı. Çok korktuk” dedi.

ÇİĞLİ’DE SU BASKINLARI

Yağmur Çiğli ilçesinde şiddetli yağdı. Bunun sonucunda dereler taştı.   Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bu gece yaşanan sağanak yağış ve dolu sonrasında bazı mahallelerimizde taşkınlar oluştu. Tüm ekiplerimiz ile birlikte sahadayız. İlk yapılan incelemelerde 17 evin yaşanan taşkınlardan etkilendiği tespit ettik. Tüm noktalara müdahale ediyoruz. Geçmiş olsun Çiğli” dedi.

VALİ KÖŞGER ÇEŞME’YE GİTTİ

Dün akşam saatlerinden meydana gelen hortum sonrası İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme’ye gitti. Hortumun vurduğu noktaları ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Çeşme İlçemiz ve İlçede bulunan Alaçatı Port İnşaat Alanında Saat 21:30’da meydana gelen kuvvetli fırtına ve rüzgar sonucu yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak; İzmir AFAD Müdürlüğü’nden 2 araç ve 9 personelden oluşan arama kurtarma ekibi görevlendirilmiş olup, Jandarma, Emniyet, İtfaiye (9 araç 40 personel) ve 112 sağlık ekipleri olay yerine sevk edilmiştir. Meydana gelen olumsuzluklar: Alaçatı Port İnşaat alanında bulunan kule vinçin yıkılması sonucu olay yerinde konteyner içerisinde kalan 16 inşaat işçisi çeşitli yerlerinden yaralanmış olup, 1 kişinin açık ayak kırığı olduğu bilgisi alınmıştır.16 İşçi Çeşme İlçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı  İlçe genelinde farklı marka ve modellerde 10 araç hasar görmüştür Marinada demirli 4 tekne batmış olup, 1 teknede ağır hasar oluşmuştur”