Geçen yıl 'Söz, Müzik: Kayahan' başlıklı özel konser projesiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde onkoloji tedavisi gören çocuklara umut olan İzmir'in Hanımları Söylüyor topluluğu, bu yıl da şarkılarını BUVAK için söyleyecek. 27 Ağustos Salı günü Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan konser saat 21.15'te başlayacak. Bu yıl da yine aynı amaçla, Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde popüler Türk müziğine yorumcu ve besteci kimliğiyle ölümsüz şarkılar kazandıran İzmirli sanatçı Sezen Aksu'nun şarkıları 'Sezen Aksu Şarkıları Çocuklarımıza Umutla Şifa Olsun' başlığı altında 'Mutlu Anılar Orkestrası' eşliğinde sanatseverlerle buluşacak. Koroyu Türk müziği yorumcusu ve eğitmeni Ümit Bulut yönetecek. Satış noktalarında 50 TL bedelle satılacak biletlerin toplam geliri, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde kanser hastalarının yanı sıra kardiyoloji, nefroloji, endokrin gibi branşlarda tedavi gören hasta çocuklar ve ailelerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarına karşılık veren BUVAK'a bağışlanacak.


Ekim ve kasım aylarında Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, Aydın ve Denizli gibi Ege Bölgesi'nin farkı şehirlerinde konserler verilecek.

'İzmir'in Hanımları Söylüyor' topluluğunun temelleri, Türk müziği yorumcusu ve eğitmeni Ümit Bulut'un sanat yönetmenliğinde, müziğe aşık 35 yetenekli İzmirli kadının katılımıyla, 2012 yılında atıldı. Bugüne kadar gerçekleştirdiği 20'nin üzerinde müzikal projeyle toplumsal konularda sosyal farkındalığının arttırılmasının yanı sıra  ihtiyaç sahibi dernek, vakıf gibi kurum ve kuruluşlara maddi destek sağlanabilmesi amacıyla sanatsal niteliği açısından da örnek bir müzikal proje olarak dikkat çekiyor.