Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Ege’nin incisi İzmir’de denize girilen plajlardaki deniz suyu Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından analiz edildi. İzmir’deki 162 farklı plaj sudan alınan veriler analiz edildi, ortaya “yüz güldüren” sonuçlar çıktı.

ÇEŞME’YE TAM NOT
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü yüzme suyu takip sistemi verilerine göre; Türkiye’nin Maldiv’i olarak nitelendiren Çeşme’deki Ilıca Halk Plajının suyu “mükemmel” sınıfında yer aldı. Çeşme’deki 26 farklı noktadaki plajlar geçer not almayı başardı.

URLA BİR PLAJ KÖTÜ ÇIKTI
İzmir’in bir diğer tatil noktası Urla’da bir plaj suyu “kötü” bir diğeri ise “iyi” kategorisinde yer aldı.Yücel Sahil Plajındaki deniz suyu kötü, Devlet Demiryolları Kampı ise iyi olarak sınıflandırıldı. Diğer plajlar ise mükemmel olarak nitelendirildi.

KARABURUN VE MENDERES MÜKEMMEL
İzmir’in Karaburun ilçesindeki tüm plajı suları (Mordoğan dahil) mükemmel sınıfında yer almayı başardı. Menderes’in tatil köşeleri Gümüldür ve Özdere’deki deniz suları temiç çıktı ve mükemmel kategorisinde yer almayı başardı.

Seferihisar’da ise Akarca Plajının deniz suyu “kötü” çıktı. Diğer plaj sularının tamamı ise mükümmel…İzmir’in bir diğer tatil cenneti ilçesi Foça’da Acar Kampingin, Polen Camping’in deniz suyu kötü sınıfında yer aldı. Diğer noktalar ise mükemmel notu aldı. Aliağa Şakran Plajı da kötü olarak sınıflandırıldı.

DİKİLİ VE AYVALIK TAM NOT!
Dikili ve Ayvalık’taki denize girilen noktalardaki alınan su numunelerinin tamamı temiz çıktı.