GÜNDEME BAKIŞ-  İzmir’de yaz yaz bu yıl bitmek bilmedi. Geçtiğimiz hafta sonu 28 derece hava sıcaklığını fırsat bilen İzmirliler kısa kollu kıyafetlerle sokağa akın etti. Yaz aylarında hemen hemen hiç yağış almayan İzmir’de Eylül-Ekim aylarının da kurak geçmesi barajların doluluk oranlarını vurdu. Kentin su ihtiyacını karşılayan Tartalı, Gördes, Ürkmez, Kutlu Aktaş, Güzelbahçe ve Balçova barajlarında doluluk oranı geçen yıllara göre düştü.

BARAJLARDAKİ SU MİKTARI GEÇEN YILIN ALTINDA
Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 39,21. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 66,6 olarak ölçülmüştü. Gördes Barajı’danki aktif doluluk oranı yüzde 5,51. Geçen yıl aynı dönemde yüzde 9,52 doluluk oranına sahip olduğu görüldü. Yüzde 32,84 aktif doluluk oranına sahip Ürkmez Barajı’nda geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 52,53 olarak hesaplandı.  Yüzde 16,36 aktif doluluk oranına sahip olan Kutlu Aktaş Barajı’nda geçen yıl bu dönem doluluk oranı yüzde 51,04’teydi. Güzelhisar Barajı’nda bu yıl yüzde 47,39. Geçen yıl ise bu rakam yüzde 67,85 olarak belindi. 

BALÇOVA’DA ARTIŞ VAR
Balçova’da diğer barajlara göre farklı bir istatistik göze çarptı. Geçen yıl bu dönemde yüzde 4, 84 doluluk oranına ulaşan Balçova Barajı şu an yüzde 15,65 doluluk oranına sahip.