İzmir Bergama’da 22 bin 950 dekar araziye can suyu verecek Musacalı Barajı’nın gövde dolgusu tamamlandı.  %  63 fiziki gerçekleşme oranına ulaşılan barajın tamamlanması ile bölge üreticisine yılda 19.7 milyon lira ek gelir sağlayacak.

1 MİLYON 100 BİN METREKÜP DOLGU YAPILDI

22.950 dekar araziyi sulayarak bölge üreticisine 2020 yılı rakamlarıyla yılda 19.7 milyon lira ek gelir sağlayacak barajın inşaatı geçtiğimiz yaz aylarında vites büyüttü. Soğuk ve yağışlı kış aylarında da hız kesmeden devam eden çalışmalar kapmasında dev barajın gövdesine günde ortalama 250 kamyon kaya taşındı ve 1 milyon 100 bin metreküplük gövde dolgusu yaz ayları gelmeden tamamlandı. Musacalı Barajı’nda Baraja gelecek fazla suyu gövdenin üstünden boşaltacak yapının (dolusavak) inşası devam ediyor.

25 MİLYON METREKÜP SU TUTACAK

Bergama Musacalı Mahallesi yakınlarındaki Kocadere üzerine inşa edilen barajın gövdesinin yüksekliği temelden 79 metre olacak. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipindeki dev barajda 25 milyon m3 su tutulacak. Musacalı Barajı bölge ekonomisine ise adeta yeniden hayat verecek.

ÜRETİCİYE 19.7 MİLYON LİRA EK GELİR SAĞLAYACAK
22 bin 950 dekar araziyi borulu basınçlı sistemle sulayacak baraj,  bölgede verimi artırırken, sulama maliyetlerini de düşürecek. Ayrıca modern sulama ile birlikte ürün çeşitliliği de artacak.  Üretici yılda 2 yada daha fazla hasat yapma şansına kavuşacak. Musacalı Barajı 2020 yılı rakamları ile bölge çiftçisine yılda 19.7 milyon lira daha fazla kazandıracaktır.