GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in kronikleşmiş sorunu haline gelen ve özellikle aşırı sıcaklarda baş gösteren “kötü koku” geçtiğimiz hafta kenti etkisine aldı. Özellikle Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı’da vatandaşlar evlerinin balkonuna çıkamadı, cam açamadı. Kuzeyli esen rüzgarlar nedeniyle kötü koku neredeyse kent genelinde hissedildi.

İZMIR’DEKI KÖTÜ KOKUNUN KAYNAĞINI İZSU ARAŞTIRIYOR! ARITMA MI, HARMANDALI MI, YOKSA…? HABERIN TAMAMI IÇIN TIKLAYINIZ!

İZSU ARAŞTIRDI
İZSU, vatandaşlardan gelen şikayet sonrası harekete geçti ve birçok noktada ölçüm yaptı, sudan numune aldı. Ancak tüm veriler normal çıktı.

IZSU’NUN NUMUNELERI TEMIZ ÇIKTI... IZMIR’DEKI KÖTÜ KOKUNUN KAYNAĞI BULUNAMIYOR! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TÜBİTAK’TAN DESTEK İSTENDİ
İZSU, kötü kokunun kaynağını bulamayınca TÜBİTAK’ın kapısını çaldı. TÜBİTAK, kötü kokunun kaynağını bulmak için araştırma yaptı, ölçümler aldı. Sonuçların önümüzdeki günlerde belli olacağı ifade edildi.

2018’DE DE AYNI TARTIŞMA OLMUŞTU
2018’de kentte benzer bir tartışma yaşanmıştı. Dönemin Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü, “Tespitlerimize göre kötü koku, Çiğli'deki atıklar sonucunda oluşan çamur alanından geliyor. Atık kanalları kokuyor. İZSU yapması gereken rutin temizlikleri yapmıyor" açıklamasında bulunmuş. Bu açıklama uzun süren tartışmanın fitilini ateşlemişti.

BÜYÜKŞEHİR YAĞMUR VE PİS SUYU AYRIŞTIRIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi merhum Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde yağmur ve kanalizasyon suları aynı kanallardan arıtma tesisine gittiği sistem kuruldu. Ancak bu sistem daha sonra arıza vermeye başladı ve koku sorunu oluştu. Kocaoğlu döneminde yağmur ve pis suların ayrı kanallarda ayrışması için çalışma başlatıldı. Bu çalışmalar Soyer döneminde de devam ettiriliyor. 

IZMIR’DE KANALIZASYON VE YAĞMUR SUYU AYRIŞTIRILIYOR MU? IŞTE YANITI! HABERI IÇIN TIKLAYINIZ!