Bergama ilçesinde makilikte yangın çıktı, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın, saat 09.30 sıralarında Sağancı Mahallesi'ndeki makilikte çıktı. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2 helikopter ve 5 arazöz ile çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

MERAYA SALINAN HAYVANLAR YANGINDAN KURTULDU

Yangında alevler bölgedeki süt fabrikasına sıçradı. Çiftlikteki hayvanlar, tahliye edildi. Bölgedeki süt fabrikasına sıçrayan yangında, samanlıkların ve hayvan damlarının yandığı belirtildi. Tesis görevlilerinin yangını fark edip, meraya salmasıyla hayvanlar, yangından kurtuldu. Ayrıca 2 TIR yanarak hasar gördü.

Öte yandan yoğun duman nedeniyle Bergama-Dikili yolu da bir süre ulaşıma kapandı. Yangın ekiplerin yoğun çabasıyla yaklaşık 3 saat sonunda kontrol altına alındı. 

BAŞKAN SOYER’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yangın kontrol altına alındı, Çanakkale-İzmir karayolu trafiğe açıldı.  Özellikle besi damları ve samanlıkların bulunduğu yerlerde soğutma çalışmaları bir süre daha devam edecek” dedi.